Πόσες φορές έχεις ευχηθεί στη ζωή σου να μπορούσες να πάρεις το σπίτι σου ως έχει και να πας ταξίδι μαζί με αυτό για να γλιτώνεις τα ξενοδοχεία και τις αμφιλεγόμενης ποιότητας φιλοξενίες; Αν η απάντηση είναι "πολλές" ή έστω σε δελεάζει η προαναφερθείσα ιδέα, μία εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ευχή σου. Ο λόγος για την Brette Haus που δημιουργεί "αναδιπλούμενα" σπίτια που μπορούν να μετακινηθούν εύκολα από το ένα μέρος στο άλλο και που λόγω Covid-19 σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. 

Σε αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία που βιώνει η ανθρωπότητα παγκοσμίως και που κάνει ιδιαίτερα περίπλοκη τη διαδικασία των ταξιδιών και δη της διαμονής σε ξενώνες και Airbnb, τα τροχόσπιτα ζουν στιγμές δόξας. Άρα αντίστοιχα ανεκτίμητης αξίας -ακόμη περισσότερο αν μας ρωτάς- μπορεί να αποδειχθεί ένα φορητό σπίτι. 

Τα σπίτια της Brette Haus παραδίδονται κατόπιν παραγγελίας κυριολεκτικά μέσα σε ένα κουτί. Τα μεγέθη κυμαίνονται μεταξύ 58 και 154 τ.μ. και οι τιμές τους από 18.000 έως 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον CEO και ιδρυτή της εταιρείας, Gennadii Bakunin, η έμπνευση για τη δημιουργία τους προέρχεται από τα μικρά containers και από τα λιτά, ξύλινα εξοχικά σπίτια των Σκανδιναβών.

Brette Haus

Αντίστοιχα, και το σχέδιό τους είναι εξαιρετικά απλό: Συνήθως είναι διώροφα με επικλινείς οροφές, ενώ υπάρχουν και κάποια πιο σύγχρονα, τετραγωνισμένα ώστε να ταιριάζουν πιο εύκολα στο αστικό τοπίο. Παράλληλα, διατίθεται και μία πιο μικρή σε μέγεθος εκδοχή τους που θυμίζει bungalow. Το εσωτερικό όλων πάντως, είναι μίνιμαλ και έχει φτιαχτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξοικονομείται χώρος για τα πάντα. 

Σε περίπτωση λοιπόν που σκοπεύεις να παραγγείλεις ένα τέτοιο σπίτι, να ξέρεις ότι θα καταφθάσει μέσα σε container. Θεμέλια δε χρειάζονται, συνδέεται εύκολα στην παροχή ρεύματος και νερού και είναι πανέτοιμο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα σπίτια της Brette Haus είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά και δεδομένου του ότι θεωρούνται "κινητά" προϊόντα, δε χρειάζονται εξειδικευμένη άδεια για να τα "στήσεις".