Η Μάλτα πληρώνει για ταξιδιώτες

Το μικρό νησιωτικό κράτος θέτει σε λειτουργία ένα φιλόδοξο τουριστικό πρόγραμμα προκειμένου να προσελκύσει επισκέπτες.

Δεν χωρά αμφιβολία πως το ταξίδι και ο κλάδος του τουρισμού δέχθηκαν ένα τεράστιο χτύπημα από την πανδημία του κορονοϊού. Πλέον, με τους εμβολιασμούς να διεξάγονται σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται ωστόσο απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί "κανονική". Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, αρκετές χώρες επιδιώκουν να προσελκύσουν ταξιδιώτες με διάφορους τρόπους. Μία από αυτές είναι και η Μάλτα, που θέτει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο. 

Ένα ελκυστικό project

Η αρμόδια αρχή του μικρού νησιωτικού κράτους έχει διαθέσει €3.500.000 για ένα πρόγραμμα 'πριμοδότησης' τουριστών όσον αφορά τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία της χώρας, ευελπιστώντας προς θα καταφέρει να φέρει προς τα μέρη της περισσότερους από 40.000 επισκέπτες το επόμενο διάστημα. 

Τι ακριβώς σημαίνει πρακτικά αυτό; Αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου, οποιοσδήποτε διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού θα μπορεί να ταξιδέψει προς την Μάλτα. Αν επιλέξει για τη διαμονή του ένα ξενοδοχείο 5* θα λάβει €100 για τα έξοδά του, ενώ το ποσό θα προσαρμοστεί στα €75 και τα €50 για καταλύματα 3* και 4* αντίστοιχα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VisitMalta (@visitmalta)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VisitMalta (@visitmalta)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VisitMalta (@visitmalta)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VisitMalta (@visitmalta)

Όλα τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα συμβάλλουν στο budget της ενέργειας με ένα επιπλέον ποσό που θα διατεθεί τόσο για τη διαμονή όσο και για το φαγητό, το ποτό και έξτρα υπηρεσίες.

Υπενθυμίζουμε πως η Μάλτα είναι η δεύτερη ταχύτερη χώρα στην Ευρώπη όσον αφορά τους εμβολιασμούς, μετά το Ηνωμένο Βασίλειο με 54,58 δόσεις ανά 100 άτομα μέχρι στιγμής.

Σε περίπτωση που ψήθηκες, μπορείς να ρίξεις μία ματιά εδώ.

 


Διάβασε ακόμη για το πότε έρχεται και πώς θα λειτουργεί το 'Πράσινο Διαβατήριο', τον τουρισμό του εμβολίου που μόλις ξεκίνησε, τα ιταλικά νησιά του σεξ και τις πρώτες covid-free περιοχές της Ελλάδας που είναι τα νησιά της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear