Στο τελευταίο ολοκληρωμένο επεισόδιο της διάσημης εκπομπής του, Parts Unknown, ο Anthony Bourdain είχε ταξιδέψει στο Μπουτάν με τον Darren Aronofsky. Κάποια στιγμή περπατούν σε ένα απομονωμένο σημείο ενός λόφου κοντά σε ένα γκρεμό και ο Bourdain λέει "Είναι όμορφα, χαίρομαι που δεν έχει καταστραφεί ακόμα από τον κόσμο”.

Ο διάσημος σεφ είχε ένα μοναδικό τρόπο να σου παρουσιάζει τους νέους τόπους και τις νέες γεύσεις που συναντούσε στα ταξίδια του. Ήταν σαν να ήσουν εκεί μαζί του και να πιάνεις το χώμα, να πίνεις το κρασί και να βλέπεις τη θέα. Το χιούμορ του, ο τρόπος που επέλεγε να ταξιδεύει- χωρίς πιεστικό πρόγραμμα και χωρίς άγχος- σε έκανε να εκτιμήσεις ένα πράγμα: Τον χρόνο που αφιέρωνε για να βιώσει και να απολαύσει όσα συναντούσε μπροστά του. Δεν προσπερνούσε τίποτα σημαντικό και τίποτα ενδιαφέρον.

Στο βιβλίο του 'World Travel: An Irreverent Guide' που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό του, ο Bourdain γράφει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές του για τα ταξίδια. Στο κεφάλαιο για τη Γαλλία, αναφέρει σε ένα σημείο για το Παρίσι: "Πιες λίγο κρασί, περπάτησε λίγο παραπάνω, φάε κι επανάλαβε. Βλέπεις; Είναι εύκολο”.

Ο Bourdain θα επέλεγε να πάει στον Πύργο του Άιφελ και θα επισκεπτόταν το μουσείο του Λούβρου, θα έβλεπε τα αξιοθέατα, αλλά θα τα έκανε όλα αυτά στον δρόμο του για να απολαύσει ένα όμορφο πρωινό ή μετά από ένα κρασί σε κάποιο ψαγμένο μπιστρό. 

Η συνέχεια στο Madamefigaro.gr