Το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου που ανταγωνίζεται τη Σαντορίνη

Δεν έχει μόνο στο Αιγαίο ειδυλλιακά ηλισοβασιλέματα.

Υπάρχουν δύο (βασικές) κατηγορίες ταξιδιωτών κάθε φορά που καταφθάνει το καλοκαίρι και η συζήτηση -μοιραία- πηγαίνει στα ελληνικά νησιά: Εκείνοι που ποτέ και για κανέναν λόγο δεν το κουνάνε από τις Κυκλάδες και αυτοί που δεν πηγαίνουν πουθενά αλλού πέρα από το αγαπημένο τους νησί στο Ιόνιο. Τους καταλαβαίνουμε και τους δύο. Ας επικεντρωθούμε ωστόσο στους δεύτερους και πιο συγκεκριμένα στους φανατικούς των Παξών.

> Διάβασε ακόμη: Οι μαγικές παραλίες της Ιθάκης

Στα βόρεια του Ιονίου, 8 μίλια από τις ακτές της Ηπείρου και άλλα τόσο νότια της Κέρκυρας, επιπλέει το καταπράσινο νησί, με τα -κυριολεκτικά- διάφανα νερά, τις απίστευτες παραλίες και τα μοναδικά ψαροχώρια. Πέραν αυτών, και κάτι ακόμη που θα έλεγε και ο Tim Cook στην παρουσίαση της Apple: Ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα, αν όχι σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στον Ερημίτη αδέρφια

Η εμπειρία των Παξών δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένη χωρίς μία επίσκεψη στον Ερημίτη, που είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία του νησιού, στη δυτική πλευρά του. Εκεί, ετοιμάσου να ζήσεις στιγμές που πραγματικά θα νοσταλγείς για πολύ καιρό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Thibaut (@titi_explorer)

Το θαυμάσιο σκηνικό εδώ συνθέτουν εντυπωσιακοί γκρεμοί που κόβουν την ανάσα και ένα ονειρώδες ηλιοβασίλεμα, τόσο ρομαντικό, εμβληματικό και ψαρωτικό ταυτόχρονα, που θα σου προσφέρει essence Σαντορίνης, διατηρώντας όμως πάντοτε τη γνήσια φυσιογνωμία Ιονίου. Ο ήλιος (σχεδόν) κυριολεκτικά σβήνει στη θάλασσα, προσφέροντας ένα θερινό υπερθέαμα. 

Προς διευκόλυνσή σου, μάθε πως στον Ερημίτη υπάρχει και το ομώνυμο bar resto που σου επιτρέπει να ζήσεις όλα τα παραπάνω από την άνεση του τραπεζιού ή της μπάρας, απολαμβάνοντας πιάτα μεσογειακής κουζίνας ή με ένα cocktail στο χέρι.

> Διάβασε ακόμη: Στην Τήνο θα βρεις τα ομορφότερα χωριά των Κυκλάδων

Αν αποζητάς περισσότερα, ακολούθησε το κοντινό μονοπατάκι, που οδηγεί σε μια καταπληκτική παραλία για λίγους, με λευκό βότσαλο και καταγάλανα νερά.

 

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.