Προσωποποιημένη -κυριολεκτικά- φιλοξενία; Checked. Σύγχρονες παροχές; Checked. Super tech φιλοσοφία; Checked. Νόστιμες επιλογές; Checked. Προτάσεις ψυχαγωγίας για (σχεδόν) κάθε γούστο; Checked. Γενικότερα, smart & pop προσανατολισμός; Checked. Αν όλα τα παραπάνω δεν σε κάνουν cool σαν ξενοδοχείο, τότε τι; Στα προαναφερθέντα θα μπορούσε να συνοψιστεί το ONOMA Hotel, που εδώ και μερικούς μήνες έρχεται να προσφέρει το κάτι διαφορετικό στον ξενοδοχειακό χάρτη της Θεσσαλονίκης και -ίσως- ολόκληρης της χώρας. Σου ακούγεται υπερβολικό το τελευταίο; Πίστεψέ με, δεν είναι.

Το concept

Το 5* city hotel επί της οδού Μοναστηρίου και σε μικρή απόσταση από τον σιδηροδρομικό σταθμό, είναι το πιο φρέσκο project του oμίλου Anatolia Hospitality, που αυτή τη φορά θέλησε -και πέτυχε- να δημιουργήσει ένα καινοτόμο ξενοδοχειακό concept, μακριά από τα συνηθισμένα.

Για να το καταφέρει, επικεντρώθηκε στις προσωποποιημένες παροχές, ξεκινώντας από το όνομα του ίδιου του ξενοδοχείου. ONOMA Hotel λοιπόν ώστε να μπορεί ο καθένας να υποστηρίξει το transform σε καθαρά προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες, μέσα από μία ζωηρή αλληλεπίδραση με τον χώρο και τις υπηρεσίες του. 

Παράλληλα, υπάρχει ένα πολύ καλό fit με την ευρύτερη περιοχή στην οποία φιλοξενείται, μέσα από μία urban συναισθηματική σύνδεση. Ok, αν σε μπέρδεψε η παραπάνω πρόταση θα καταλάβεις τι εννοώ όταν βρεθείς στο Cloud Bar κατά την ώρα του απογεύματος και παρατηρήσεις τον περίγυρο. Προχωράμε.

Το target group των ταξιδιωτών στους οποίους απευθύνεται είναι οι Millennials αλλά για να είμαι απολύτως ειλικρινής, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτούς - τουλάχιστον όχι ηλικιακά. Αρκεί να νιώθεις τέτοιος. Άπαξ και το κάνεις, θα απολαύσεις στο 100% τη συνολική εμπειρία.

Η διαμονή

Αρκεί να περάσεις την εντυπωσιακή αν μη τι άλλο είσοδό του (με προσαρμοσμένα κάθε φορά βίντεο και εικόνες) για να αντιληφθείς τι παίζει εδώ, όταν και θα φτάσεις στον χώρο του λόμπι, όπου δεσπόζει η φιγούρα του Seeker - ναι, το γλυπτό που θα είναι το πρώτο πράγμα που θα δεις ΔΕΝ είναι ο Mickey Mouse.

Πρόκειται για μία persona που είναι αφιερωμένη στο σύγχρονο ταξιδιώτη που αποζητά καινούριες εμπειρίες και αποτελεί το logo του ξενοδοχείου. Το περιβάλλον είναι κάτι παραπάνω από παιχνιδιάρικο και αδιαμφισβήτητα ιντριγκαδόρικο: Ένα neon photobooth, το μπαρ, η ρεσεψιόν με το θαυμάσιο φωτιστικό, το open kitchen Good Mood Food Restaurant και μερικά ακόμη ιδιαίτερα στοιχεία -όπως η τοιχογραφία του Cacao Rocks- συνθέτουν το σκηνικό.

Το κάθε ένα από τα 83 δωμάτιά του, βρίσκεται ακριβώς στο επίκεντρο της φιλοσοφίας του, παντρεύοντας την άνεση με τον 'έξυπνο' τρόπο λειτουργίας. Τα πάντα εντός τους -τα περισσότερα τουλάχιστον- καθορίζονται με ένα tablet. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να αναβαθμίσει την εμπειρία του δωματίου σε experience areas με διαφορετικό concepts όπως gaming, wine, yoga ή photography. Και αυτό δεν είναι κάτι που συναντάς κάθε μέρα.

> Διάβασε ακόμη: Στην Πάρο με κάθε αίσθηση

Κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών; Οι μικρές λεπτομέρειες που δίνουν το κάτιτις: Οι έξυπνες επιγραφές στους διαδρόμους ή η έκθεση φωτογραφίας με τους ανθρώπους που εργάστηκαν στην κατασκευή του, στο κλιμακοστάσιο, είναι μόνο κάποιες από αυτές.

Τα highlights

Δεν μπορώ και δε γίνεται να μην ξεκινήσω από τον ημιώροφο. Τι βρίσκεται εκεί; Μα φυσικά το playroom. Ένας χώρος αποκλειστικά αφιερωμένος στο παιχνίδι που περιλαμβάνει arcade games, φλιπεράκι, τραπέζι πινγκ πονγκ, ξύλινο ποδοσφαιράκι και PlayStation5. Ακριβώς δίπλα από αυτά υπάρχει το γυμναστήριο και στην αυλή, το γήπεδο μπάσκετ με το πανέμορφο πάτωμα, που φέρει την καλλιτεχνική σφραγίδα του Argiris Ser.

Έπειτα, είναι άξια αναφοράς η πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ τόσο στο κομμάτι του φαγητού όσο και σε εκείνο του ποτού. Στο πρώτο, ο σεφ Νικόλας Στεφανίδης έχει επιλέξει έναν άμεσο τρόπο να παρουσιάσει την κουζίνα του, πλήρως εναρμονισμένο με το περιβάλλον στο οποίο αυτή σερβίρει. Στο Good Food Restaurant θα δοκιμάσεις προσεγμένο street food ενώ στο Cloud Bar, σούσι - μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά το μπαρ, ο Άγγελος Κουρτσόπουλος και η ομάδα του, τόσο στο Street Art Bar του ισογείου όσο και στο rooftop, έχουν προσαρμόσει όμορφα τη δουλειά τους ακριβώς σε αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο μέρος, με κλασικά, signature και προσωποποιημένα -φυσικά- ποτά. 

Το ONOMA Hotel διαθέτει και Perfume Bar στο οποίο μπορείς να δημιουργήσεις το άρωμά σου και να του δώσεις την ονομασία που επιθυμείς.

Όπως λέει και ο Tim Cook στις παρουσιάσεις της Apple, και κάτι τελευταίο: Το meeting room του ONOMA Hotel διαθέτει πισίνα με μπαλάκια για πάσης φύσεως brainstorming. Αυτό.

 


Info

Μοναστηρίου 24, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 231 4423300
onomahotel.com
Facebook: ONOMA Hotel
Instagram: ONOMA Hotel