Δεν είναι τυχαίο που χιλιάδες τουρίστες μέσα στον χρόνο ταξιδεύουν στην χώρα μας προκειμένου να απαθανατίσουν το ασυναγώνιστο ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη ή για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης στην Καλντέρα. Σύμφωνα με μία ερεύνα που διεξήγαγε το Uswitch.com, η Οία αναδείχθηκε ως το ομορφότερο χωριό στον κόσμο, με βάση τις εμφανίσεις αυτού στα social media. 

Τα στοιχεία

Πιο αναλυτικά, με την επανεκκίνηση των ταξιδιών και της ζωής μας, το Uswitch.com συνέλεξε τις πληροφορίες από τα hashtags στο Instagram και τα pins στην πλατφόρμα του Pinterest, προκειμένου να καταλήξει στο μέρος που θεωρείται το πιο όμορφο στον κόσμο. Όπως αναφέρει η έρευνα, το χωριό της Οίας συγκέντρωσε 1.612.671 εμφανίσεις στα δύο δημοφιλή μέσα δικτύωσης, με τις περισσότερες να πραγματοποιούνται στο Instagram. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε o Κόλπος του Χα Λονγκ στο Βιετνάμ, ενώ στην τρίτη η περιοχή Γκιόρεμε στην Καππαδοκία της τουρκικής επαρχίας Νεφσεχίρ.

Μία ακόμη περιοχή της Ελλάδας κατάφερε επίσης να προβληθεί, καθώς η Φολέγανδρος κατέλαβε την 11η θέση στον παγκόσμιο χάρτη με τα ομορφότερα μέρη. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το νησί του Νοτίου Αιγαίου βρέθηκε στην έβδομη θέση της λίστας με τα ομορφότερα μέρη στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας 154.222 εμφανίσεις σε Instagram και Pinterest.

H συνέχεια στο MadameFigaro.gr