Σπίτια με κέρατα για λιγότερα έξοδα

Είναι όμορφα, είναι ξύλινα, κοστίζουν όσο ένα μικρό αυτοκίνητο και αποτελούν την τέλεια λύση για εξοχική κατοικία.

Πόσα σχήματα μπορεί να έχει ένα σπίτι; Το συγκεκριμένο ερώτημα μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, ειδικά αν έχεις μεγαλώσει, όπως ο περισσότερος κόσμος, σε ένα μη-παράξενο σπίτι με ίσιους τοίχους, ορθογώνιες πόρτες και πάει λέγοντας. Στην αλήθεια, όμως, υπάρχουν πολλών ειδών σπίτια, που ούτε καν μπορείς να φανταστείς το σχήμα τους, τα οποία μάλιστα αποτελούν την  τέλεια -και πολύ οικονομική- λύση για εξοχική κατοικία.

Τα σπίτια με τα κέρατα

Ανάμεσα στα πιο παράξενα σπίτια που έχουν υπάρξει ποτέ είναι αυτά με τα κέρατα. Ναι, σωστά διάβασες, υπάρχουν σπίτια που η όψη τους μοιάζει με αυτή του κεφαλιού ενός (ιερού) ελαφιού, όπως, άλλωστε, φαίνεται και από τη φωτογραφία που συνοδεύει αυτό το άρθρο. 

Εκτός από παράξενα, βέβαια, αυτά τα σπίτια που έχει σχεδιάσει ο πολύ hot στους κύκλους της αρχιτεκτονικής και του ντιζάιν Thilina Liyanage, είναι και πολύ οικονομικά, καθώς είναι φτιαγμένα από φτηνό ξύλο, σαν εκείνο που χρησιμοποιείται για τα δεντρόσπιτα.

> Διάβασε ακόμα: Μια ματιά στο σπίτι που γυρίστηκε το Βασικό Ένστικτο

Απόκτησε ένα εξοχικό βγαλμένο από παραμύθι

Να πούμε ξανά ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία για να κάνεις ένα τέτοιο σπίτι δικό σου, κάτι που οφείλεται και στο μικρό τους μέγεθος, μιας και δεν έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμοποιούνται ως πρώτη κατοικία.

Για την ακρίβεια, το ξύλο από το οποίο μπορείς να 'χτίσεις' και εσύ ο ίδιος το δικό σου, με τα ίδια σου τα χέρια, αν δεν θέλεις να αναθέσεις την κατασκευή του σε κάποια εταιρεία, κοστίζει μόνο μερικές χιλιάδες Ευρώ.

> Διάβασε ακόμα: Το σπίτι του Mad Men, του Dreamgirls και του Californication

Εννοείται, βέβαια, ότι μιλάμε για ένα σπίτι κατάλληλο μόνο για το καλοκαίρι, με πολύ μικρούς χώρους, το οποίο συνδέεται κατά κύριο λόγο με τη ζωή στην ύπαιθρο. Αλλά γιατί να μην το αποκτήσεις, έτσι, απλά, για να καυχιέσαι ότι έχεις ένα σπίτι με κέρατα;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι τα αυτοκίνητα SDV;

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης.

Γραφει TopGear

Ανθή Φακιδάρη, η 20χρονη Ελληνίδα που κάνει καριέρα στο μόντελινγκ

Η Ανθή Φακιδάρη έχει περπατήσει μεταξύ άλλων στις πασαρέλες των Chanel, Armani και Givenchy.