Κι όμως, ο φθηνότερος προορισμός διακοπών βρίσκεται στην Κίνα

Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε χώρες στις οποίες μπορείς να ταξιδέψεις με ελάχιστο προϋπολογισμό.

Η Ασία είναι η ήπειρος των εκπλήξεων. Η τεράστια οικονομική ανάπτυξη της Κίνας και πολλών άλλων περιοχών τα τελευταία χρόνια μας το απέδειξε. Μέρη όπως η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα μας έχουν κάνει να ονειρευόμαστε εδώ και πολύ καιρό. Τι θα γινόταν όμως αν πηγαίναμε διακοπές στην Ασία;

Η ασιατική ήπειρος, εκτός από τις προαναφερθείσες εκπλήξεις, είναι και η ήπειρος μερικών από τις πιο απίστευτες ομορφιές του κόσμου. Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, οι παραλίες της Ταϊλάνδης, τα δάση της Καμπότζης είναι υπέροχα, και ο κατάλογος θα μπορούσε να είναι τόσο μακρύς που να γεμίζει ένα ολόκληρο βιβλίο. Εν ολίγοις, οι διακοπές στην Ασία αξίζουν και με το παραπάνω. 

Κι όμως, ο φθηνότερος προορισμός διακοπών βρίσκεται στην ΚίναSIRINTRA PUMSOPA/GETTY IMAGES

Το πρόβλημα, για πολλούς, φαίνεται να είναι το κόστος. Από την άλλη πλευρά, το ταξίδι είναι μακρύ, άρα και εύλογα αρκετά ακριβό. Ωστόσο, υπάρχει μία μέθοδος για να κάνουμε όλες τις διακοπές μας με τα ίδια έξοδα που θα είχαμε στην Ευρώπη. Όπως επίσης και ένας τρόπος να ξοδέψουμε πολύ λιγότερα, απ' ό,τι θα ξοδεύαμε στην Ιταλία, την Ελλάδα ή την Ισπανία.

Μία αποτελεσματική μέθοδος

Ο τρόπος είναι πολύ απλός: Πρέπει να ακολουθήσουμε προσεκτικά τις κατατάξεις και τους καταλόγους που συγκεντρώνουν τις φθηνότερες τοποθεσίες σε όλη την Ασία. Οι περισσότερες από αυτές τις λίστες φτιάχνονται χάρη σε πολύ ακριβείς δείκτες και στοιχεία που αφορούν στην ποιότητα ζωής, το κόστος των μεταφορών και της φιλοξενίας, την τιμή των πτήσεων και των οχημάτων μεγάλων αποστάσεων και, τέλος, την ασφάλεια και τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

>Διάβασε ακόμη: Ταξίδι στο πιο απομονωμένο νησί της γης

Αυτές οι κατατάξεις συμφωνούν σχεδόν όλες ότι οι φθηνότερες χώρες για να ταξιδέψει κανείς στην Ασία είναι οι εξής: Βιετνάμ, Νεπάλ, Ταϊλάνδη, Καμπότζη και Λάος. Αλλά η Ινδονησία, η Μαλαισία και οι Φιλιππίνες είναι επίσης εξαιρετικά προσιτές. Εν ολίγοις, υπάρχουν πολλές επιλογές.

Σε ορισμένες από αυτές τις χώρες ένα δείπνο μπορεί να κοστίζει λιγότερο από 7 ευρώ και μία διανυκτέρευση λιγότερο από 10 ευρώ. Πρόκειται για εξαιρετικές τιμές για έναν ευρωπαϊκό μισθό. Συνεπώς, το μόνο που μένει είναι να τσεκάρουμε τις προσφορές στις πτήσεις. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για τόπους ανεκτίμητης ομορφιάς και πολιτισμού τους οποίους ανεξάρτητα από το κόστος, αξίζει οπωσδήποτε να τα δούμε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης