Πλωτά σπίτια για παντοτινές διακοπές

Με κόστος περίπου αντίστοιχο ενός αυτοκινήτου, αναδεικνύεται σε τάση της εποχής.

Τα πλωτά σπίτια κέρδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος (sic) στην αγορά κατοικίας. Πρώτα απ' όλα, δεν καταλαμβάνουν χώρο σε τετραγωνικά μέτρα, δεν απαιτούν αποψίλωση των δασών, δε συμβάλλουν στην υπερδόμηση των χώρων πρασίνου ή της γης γενικότερα. Πέρα από την περιβαλλοντική "ανακούφιση" που προσφέρουν, υπάρχουν και πολλά άλλα πλεονεκτήματα, όπως το πιο απλό: Τα μοντέρνα οικιστικά σκάφη είναι κατά κύριο λόγο πάρα πολύ καλαίσθητα.

Μια ματιά σε άρθρα για νέα μοντέλα κατοικιών που δημοσιεύονται σε διάφορα sites για την αρχιτεκτονική και το σχεδιασμό, μπορεί να πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους καθώς λόγω τοποθεσίας υπόσχονται (και το πραγματοποιούν κιόλας) παντοτινές διακοπές στους ενοίκους τους. Μεταξύ μας, είναι εντελώς διαφορετική αίσθηση να μένει κανείς πάνω στη θάλασσα, μόνιμα από το να βρίσκεται παγιδευμένος σε άναρχα δομημένα τετράγωνα πολυκατοικιών. 

Μερικά πλεονεκτήματα ακόμη

Τα εν λόγω σπίτια επιπλέουν χάρη σε απλά μηχανικά ή υδραυλικά συστήματα και για το λόγο αυτό είναι πολύ ασφαλή- περισσότερο από ό,τι τα σκάφη. Έχουν βεράντες για να αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο αντί των τσιμεντένιων μπαλκονιών και ακόμα μεγάλους εσωτερικούς χώρους. Φαντάσου επίσης, να κοιμάσαι και να νανουρίζεσαι από την ελαφριά κίνηση της θάλασσας.

>Διάβασε ακόμη: Σπίτια με κέρατα για λιγότερα έξοδα

Το καλύτερο από όλα βέβαια, είναι η τιμή τους. Ορισμένα από αυτά, στην πραγματικότητα, κοστίζουν πολύ λίγο και οι λόγοι ποικίλουν είτε επειδή συνήθως είναι μικρά σε μέγεθος, είτε επειδή είναι φτιαγμένα από ξύλο ή ανακυκλωμένα υλικά. Ορισμένα μοντέλα μάλιστα, παρά τον καινοτόμο σχεδιασμό τους κοστίζουν μόλις 60 χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που σε αυτήν την τιμή δεν υπάρχει ούτε απλό στούντιο διαμέρισμα. Στην περίπτωση δε, των μεταχειρισμένων, υπάρχουν ευκαιρίες που ανέρχονται στις 35.000 ευρώ, όπως και μοντέλα των 10.000 -το κόστος διαμορφώνεται βάσει όλων των προαναφερθέντων στοιχείων. 

Βασική λεπτομέρεια: Πρέπει να είσαι έτοιμος να μετακομίσεις στο εξωτερικό, καθώς στην Ελλάδα οι επιλογές είναι ελάχιστες.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.