Επί μια δεκαετία χαράσσει δρόμους προσφοράς, ως εθελόντρια κυρίως, στην Αφρική και θέλοντας να "επιστρέψει" στους ντόπιους την αγάπη που εισπράττει σε κάθε επίσκεψή της εκεί, αποφάσισε να "παντρέψει" την κοινωνική επιχειρηματικότητα με τα ταξίδια. "Routes for Good" λέγεται το "αντίδωρο" της Ελένης Χατζηιωάννου στην Αφρική, που μαζί με τους συνεργάτες της -τον Joseph στην Κένυα και τον Fabrice στη Μαδαγασκάρη- έχουν υλοποιήσει αυτό το "κοινωνικό ταξιδιωτικό εγχείρημα", όπως η ίδια το ονομάζει, θέλοντας να συνδέσουν ντόπιους ταξιδιωτικούς συνοδούς και τις κοινότητές τους με ταξιδιώτες που επιθυμούν να ζήσουν μια αυθεντική εμπειρία με θετικό αντίκτυπο στις κοινωνίες που επισκέπτονται.

Ελένη Χατζηιωάννου για το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η "Routes for Good", όπως εξηγεί η Ελένη Χατζηιωάννου, σχεδιάζει ταξίδια με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται πως το 100% των χρημάτων που θα δαπανήσει ο ταξιδιώτης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα πάνε απευθείας στους ντόπιους συνεργάτες της, στην Κένυα και τη Μαδαγασκάρη, και θα στηρίξουν αυτούς και τις οικογένειές τους.

Διαδρομές όπως τις προτιμά ο καθένας

"Σχεδιάζουμε 100% εξατομικευμένες, αυθεντικές και υπεύθυνες ταξιδιωτικές διαδρομές, με βάση τις αρχές του βιώσιμου τουρισμού και με επίκεντρο την κοινότητα (community-based tourism)", εξηγεί η κ. Χατζηιωάννου, που επί σειρά ετών, προτού αποφασίσει να συστήσει τη "Routes for Good", ταξίδευε -και συνεχίζει- στην Αφρική κυρίως ως εθελόντρια.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr