Σε περίπτωση που δυσκολευτήκατε να αποφασίσετε με τη παρέα, το άλλο σας μισό ή την οικογένεια σας για το που θα πάτε διακοπές φέτος, ανοίγοντας τον χάρτη της Ευρώπης και εξερευνώντας τα πιο ειδυλλιακά καλοκαιρινά τοπία όπως το Ποζιτάνο στην Ιταλία, την Sveti Jakov στην Κροατία ή την Δυτική Ακτή της Ιρλανδίας, όμως καταλήξατε για ακόμα μια φορά σε κάποιο νησάκι της Ελλάδας, μάλλον κάνατε την καλύτερη επιλογή σύμφωνα με το Google Trends. Και αυτό γιατί, όπως προέκυψε έπειτα από την ανάλυση των αναζητήσεων Google αλλά και των hashtags στο Instagram τους τελευταίους δώδεκα μήνες, οι ελληνικές παραλίες αναδείχθηκαν μεγάλος νικητής στην κατάταξη με τους πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς με τις ομορφότερες ακρογιαλιές για το 2022.

1. Ελλάδα

iStock

Με 5.400 αναζητήσεις Google κάθε μήνα και 142 χιλιάδες hashtags στο Instagram, η Ελλάδα είναι και επισήμως ο ιδανικότερος ευρωπαϊκός προορισμός για τους ταξιδιώτες που ψάχνουν την καλύτερη παραλία για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τα 170 κατοικημένα νησιά, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα σε ολόκληρη την επικράτεια, φημίζονται για τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ και μπλε νερά τους, για την χρυσή αμμουδιά αλλά και την καταπράσινη βλάστηση δίπλα στην θάλασσα, που παρατηρείται σε ορισμένα από αυτά. Στην παραπάνω λίστα, προστίθενται επίσης και οι ηπειρωτικοί προορισμοί με τις εντυπωσιακά όμορφες ακτογραμμές όπως η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική, η Πρέβεζα κ.α.

2. Ιταλία

iStock

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η γείτονα χώρα, η οποία πλέον προσελκύει εκτός από τους food lovers και τους λάτρεις της θάλασσας. Μερικές στιγμές ξεγνοιασιάς δίπλα στα καταγάλανα νερά κατά μήκος της ακτής του Αμάλφι, δικαιολογούν τις 5 χιλιάδες αναζητήσεις Google και τα 71 χιλιάδες hashtags που εξερευνούν χρήστες από όλο τον κόσμο. Η Ιταλία, μάλιστα, διαθέτει μερικά από τα σπουδαιότερα πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομίας, που αξίζει να ανακαλύψεις κανείς στο καλοκαιρινό του ταξίδι στην γενέτειρα της Ιουλιέτας.

3. Πορτογαλία

iStock

Ένα καλοκαιρινό hotspot με 948 χιλιόμετρα ακτογραμμής ανοιχτά του Ατλαντικού είναι η ζωντανή Πορτογαλία με τις μεσαιωνικές πόλεις, τα χρωματιστά καλντερίμια και τα επιβλητικά κάστρα και ναούς. Περισσότεροι από 4 χιλιάδες χρήστες ανά μήνα αναζήτησαν να μάθουν περισσότερα για τις εντυπωσιακές αμμουδιές της χώρας, που κατά καιρούς φιλοξενούν γιγαντιαία κύματα, ιδανικά για τους τολμηρούς σέρφερς.

Η συνέχεια στο WomanToc.gr