Το να κάνεις camping συνδέεται με μια σειρά από συναρπαστικά πράγματα, όπως το να κοιμάσαι στη μέση της φύσης, στο λίκνο μιας ατμόσφαιρας που σε χαλαρώνει, καθώς δεν ακούγεται ο παραμικρός ήχος που να παραπέμπει στους θορύβους της πόλης. Βέβαια, δεν είναι τα πάντα ειδυλλιακά. Υπάρχει υγρασία, κρύο, έντομα. Την τέλεια λύση σε αυτά (και άλλα) προβλήματα, τη δίνουν τα bubble rooms, που σου επιτρέπουν να νιώθεις ότι είσαι μέσα στη φύση και την ίδια στιγμή να απολαμβάνεις όλες τις ανέσεις που θα είχες αν έμενες στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Παρότι οι συγκεκριμένες ειδικές κατασκευές είναι διαθέσιμες εδώ και κάποια χρόνια, μόνο πρόσφατα άρχισαν να κερδίζουν τη δημοσιότητα που αξίζουν κι αυτό μάλλον επειδή τις βλέπουμε συχνά στο Instagram. 

Τι είναι τα bubble rooms

Όπως υπονοεί το όνομά τους, πρόκειται για "φούσκες" -για την ακρίβεια, για πλαστικές σφαίρες- που μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα, όπως σε δάση, σε ρυάκια, ακόμα και σε λίμνες. Επιτρέπουν στους ενοίκους τους να νιώθουν τον περιβάλλοντα χώρο τους σε όλο του το μεγαλείο, ενώ οι ίδιοι παραμένουν απομονωμένοι και προστατευμένοι.

Υπάρχουν bubble rooms που είναι μεγαλύτερα και άλλα μικρότερα, κάποια έχουν τις βασικές ανέσεις όπως τραπέζια και καρέκλες και μερικά διαθέτουν ιδιωτικά μπάνια αλλά και καμπίνες υδρομασάζ.

Οι συγκεκριμένες κατασκευές αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου φαινομένου που αποκαλείται glamping, δηλαδή glamorous camping, και θέλει την επαφή με τη φύση να συνδυάζεται με την άνεση, την υψηλή αισθητική και την τεχνολογία. Ενδεικτικά, αυτές οι "φούσκες" είναι εξοπλισμένες με μια ειδική τουρμπίνα που διατηρεί τη σωστή πίεση του αέρα, ενώ διαθέτουν φίλτρα που αποτρέπουν τον σχηματισμό μούχλας.

Σε ποιον οφείλουμε τα bubble rooms

Η ιδέα για τη δημιουργία των bubble rooms γεννήθηκε το 2006, στο μυαλό του Γάλλου σχεδιαστή Pierre Dumas, που εξειδικεύεται στο eco-design. Αυτό στο οποίο στόχευσε ήταν το να δημιουργήσει νέους, πολυτελείς χώρους με τον μικρότερο αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Προφανώς, τα κατάφερε. 

Από: Esquire IT

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.