Το αθηναϊκό Four Seasons ανάμεσα στα 50 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου

Ανακοινώθηκε η λίστα των The World’s 50 Best Hotels, με το Passalacqua της λίμνης Κόμο να βρίσκεται στην κορυφή.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 20 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά τους έγκριτους θεσμούς των The World's 50 Best Restaurants και The World's 50 Best Bars, ο οργανισμός που καθιέρωσε το πρωτοπόρο brand 50 Best ανακοίνωσε μια νέα λίστα που σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη είσοδό του και στον ταξιδιωτικό τομέα: Τα The World's 50 Best Hotels.

Το βράδυ της Τρίτης 19 Σεπτεμβρίου και σε μία εντυπωσιακή τελετή στο επιβλητικό Guildhall του Λονδίνου, ο ταξιδιωτικός κόσμος έμαθε τη λίστα των 50 καλύτερων ξενοδοχείων του πλανήτη για το 2023.

Το Passalacqua στην κορυφή

Κορυφαίο ξενοδοχείο του κόσμου για τη χρονιά που διανύουμε αναδείχθηκε το Passalacqua στην λίμνη του Κόμο. Μια εξαιρετικά ανακαινισμένη ιστορική βίλα σήμερα έχει γίνει ένα κομψό και πολυτελές ξενοδοχείο στη λίμνη Κόμο. Πρόκειται για ένα μοναδικό μέρος που στεγάζει εντός τρία εξίσου μοναδικά σημεία διαμονής: Τα Villa, Palazz και Casa al Lago.

Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από 4 ξενοδοχεία της Ασίας και πιο συγκεκριμένα από το Rosewood του Χονγκ Κονγκ, το Four Seasons της Μπανγκόγκ, το The Upper House και πάλι στο Χονγκ Κονγκ και το Aman του Τόκιο.

Στη λίστα υπήρχε και ελληνική εκπροσώπηση, με το "Four Seasons Hotel Athens" να συναντάται στο νο. 35, όντας το μοναδικό της χώρας μας σε αυτή.

Μία εξέλιξη σχεδόν φυσιολογική αν αναλογιστεί κανείς πόσο πολύ άλλαξε τα στάνταρ της φιλοξενίας στην πρωτεύουσα από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στη Βουλιαγμένη αλλά και το πόσο όμορφα ωρίμασε σαν συνολικό ταξιδιωτικό και γαστρονομικό προϊόν μέσα σε αυτά τα χρόνια.

Σε ένα ιδανικό φινάλε μίας εξαιρετικής καλοκαιρινής σεζόν στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens διακρίθηκε λοιπόν στην παρθενική λίστα του The World's 50 Best Hotels, που περιλαμβάνει αξιόλογα ξενοδοχεία από 35 τοποθεσίες σε έξι ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων συνολικά τεσσάρων Four Seasons Hotels and Resorts, τον μεγαλύτερο αριθμό από οποιονδήποτε άλλο όμιλο φιλοξενίας. Αξίζει να αναφερθεί πως είχε προηγουμένως κερδίσει το Five-Star designation 2023 από το Forbes, ενώ το έγκριτο Travel + Leisure το ανέδειξε ως Best City Hotel in Athens στα World’s Best Awards 2023. 

Αναλυτικά η λίστα των The World’s 50 Best Hotels

  1. Passalacqua, Moltrasio, Κόμο, Ιταλία
  2. Rosewood Hong Kong, Χονγκ Κονγκ
  3. Four Seasons Bangkok at Chao Phraya River, Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη
  4. The Upper House, Χονγκ Κονγκ
  5. Aman Tokyo, Τόκιο, Ιαπωνία
  6. La Mamounia, Μαρακές, Μαρόκο
  7. Soneva Fushi, Μαλδίβες
  8. One&Only Mandarina, Πουέρτο Βαγιάρτα, Μεξικό
  9. Four Seasons Firenze, Φλωρεντία, Ιταλία
  10. Mandarin Oriental Bangkok, Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη
  11. Capella Bangkok, Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη
  12. The Calile, Μπρίσμπεϊν, Αυστραλία
  13. Chablé Yucatán, Chocholá, Μεξικό
  14. Aman Venice, Βενετία, Ιταλία
  15. Singita Lodges – Kruger National Park, Kruger National Park, Νότια Αφρική
  16. Claridge's, Λονδίνο, Αγγλία
  17. Raffles Singapore, Σιγκαπούρη
  18. Nihi Sumba, Wanokaka, Ινδονησία
  19. Hotel Esencia, Τουλούμ, Μεξικό
  20. Le Sirenuse, Ποζιτάνο, Ιταλία
  21. Borgo Egnazia, Savelletri, Ιταλία
  22. The Connaught, Λονδίνο, Αγγλία
  23. Royal Mansour, Μαρακές, Μαρόκο
  24. Four Seasons Madrid, Μαδρίτη, Ισπανία
  25. Aman New York, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  26. The Maybourne Riviera, Roquebrune-Cap-Martin, Γαλλία
  27. Rosewood São Paulo, Σάο Πάουλο, Βραζιλία
  28. Capella Singapore, Σιγκαπούρη
  29. Le Bristol, Παρίσι, Γαλλία
  30. Park Hyatt Kyoto, Κιότο, Ιαπωνία
  31. La Réserve, Παρίσι, Γαλλία
  32. Gleneagles, Auchterarder, Σκωτία
  33. Hotel Du Cap-Eden-Roc, Αντίμπ, Γαλλία
  34. Cheval Blanc, Παρίσι, Γαλλία
  35. Four Seasons Astir Palace, Αθήνα, Ελλάδα
  36. Soneva Jani, Μαλδίβες
  37. The Newt, Bruton, Αγγλία
  38. Amangalla, Galle, Σρι Λάνκα
  39. Hoshinoya Tokyo, Τόκιο, Ιαπωνία
  40. Desa Potato Head, Seminyak, Μπαλί
  41. Eden Rock, Σεν Μπαρτς 
  42. The Siam, Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη
  43. Badrutt's Palace, Σεν Μόριτζ, Ελβετία
  44. Atlantis The Royal, Ντουμπάι, ΗΑΕ
  45. The Oberoi Amarvilas, Agra, Ινδία
  46. NoMad London, Λονδίνο, Αγγλία
  47. The Savoy, Λονδίνο, Αγγλία
  48. Equinox New York, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  49. Six Senses Ibiza, Portinatx, Ίμπιζα, Ισπανία
  50. Hôtel de Crillon, Παρίσι, Γαλλία

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Δείτε την τέλεια παραλία με άμμο στην Αττική

Η τέλεια αμμουδιά υπάρχει στην Αττική και μάλιστα απέχει μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. Χρυσή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά και ηλιοβασίλεμα που θυμίζει νησί.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Αν έχεις κινητό Android, μην χρησιμοποιείς αυτόν τον browser

Αυτός ο browser σε κινητό Android μπορεί να φαίνεται ακίνδυνος, αλλά συλλέγει τεράστιες ποσότητες προσωπικών δεδομένων. Δες πώς να προστατευτείς με εναλλακτικούς browsers.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι CEO στον χώρο του αυτοκινήτου-δείτε τις αποδοχές τους

Η λίστα με τις απολαβές των κορυφαίων CEO στον χώρο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι ενδεικτική των στρατηγικών κατευθύνσεων των εταιρειών.

Γιατί η δύναμη στους πήχεις σου είναι μυστικό μακροζωΐας

Η δύναμη της λαβής είναι βασικός δείκτης υγείας και μακροζωίας. Μάθε πώς με απλές ασκήσεις για τους πήχεις μπορείς να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση και να μειώσεις κινδύνους.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

O Neymar κληρονόμησε 1 δισ. ευρώ από κάποιον Βραζιλιάνο που δεν είχε συναντήσει ποτέ

Ένας Βραζιλιάνος επιχειρηματίας που δεν είχε γνωρίσει ποτέ τον Neymar φαίνεται πως άφησε σε εκείνον την περιουσία του. Η κληρονομιά αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έχει φάει ξύλο και μαχαιριά, τον έχουν χτυπήσει αμάξι και λεωφορείο-ποιος πασίγνωστος ηθοποιός παραμένει ζωντανός

Για τους περισσότερους ηθοποιούς η δράση τελειώνει όταν κλείνουν οι κάμερες, για εκείνον όμως, συνεχίζεται και στην καθημερινότητά του. Κι ύστερα λένε για τις γάτες ότι είναι εφτάψυχες... Spoiler alert: Συμμετέχει στο cast του Wednesday.

Γραφει Νικη Κοντομηνα