Τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου για το 2022
Τα αθηναϊκά Line, Baba Au Rum και The Clumsies στη λίστα των The World’s 50 Best Bars - στην κορυφή το Paradiso της Βαρκελώνης.
"Αυτό που θα συμβεί απόψε είναι πραγματικά μοναδικό. Γράφεται ιστορία καθώς για πρώτη φορά θα έχουμε στην κορυφή ένα μπαρ που δε βρίσκεται στο Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη. Είναι από εδώ, από την Βαρκελώνη. Κυρίες και κύριοι, το καλύτερο μπαρ του κόσμου για το 2022 είναι το Paradiso". Ο Content Editor του The World’s 50 Best Bars, Mark Sansom, δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του στη σκηνή του La Cúpula de las Arenas καθώς ανακοινώνει τον νικητή των The World’s 50 Best Bars 2022, sponsored by Perrier, που δεν είναι άλλος από το 'Paradiso'.
Ένα ελληνικό new entry και οι συνήθεις ύποπτοι
Το μπαρ της Βαρκελώνης -νο.3 στην αντίστοιχη περσινή λίστα- ήταν αυτό που 'εκθρόνισε' τους αντίστοιχους εκπροσώπους της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, που έπαιζαν εναλλάξ για 13 ολόκληρα χρόνια στην κορυφή του σημαντικού θεσμού.
Στο νο.2 της φετινής κατάταξης των The World’s 50 Best Bars, ακριβώς όπως συνέβη και έναν χρόνο πριν, βρέθηκε το λονδρέζικο "Tayēr + Elementary" ενώ μία θέση πιο κάτω υπάρχει το "Sips" - επίσης από την πρωτεύουσα της Καταλονίας, η οποία εκτός από το να φιλοξενήσει την τελετή για πρώτη φορά εκτός Λονδίνου, κάνει και ένα πολύ δυνατό statement αναφορικά με την -ούτως ή άλλως- πολύ δυνατή σκηνή της.
Τα αθηναϊκά μπαρ ήταν ασφαλώς και πάλι εκεί, με μία νέα εμφάνιση: Το "Line" των Βασίλη Κυρίτση, Νίκου Μπάκουλη και Δημήτρη Νταφόπουλου κατόρθωσε -μόλις μετά από 8 μήνες λειτουργίας- να βρεθεί στο νο.31 των The World’s 50 Best Bars 2022.
Το φιλόδοξο concept των Κάτω Πετραλώνων, ακολουθώντας πιστά κάποιες πολύ συγκεκριμένες βασικές αρχές και με φιλοσοφία που πατά στιβαρά πάνω στο sustainability και το zero food waste αποτέλεσε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα new entries της λίστας, έχοντας τραβήξει ήδη το ενδιαφέρον του θεσμού προτού καν ανοίξει τις πόρτες του, τον περασμένο Φεβρουάριο.

"The Clumsies" (νο.19) και "Baba Au Rum" (νο.20) βρίσκονται για μία ακόμη (συνεχόμενη) χρονιά στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου και παράλληλα με την παρουσία του Barro Negro στο νο.52 της λίστας 51-100 του ίδιου θεσμού, επιβεβαιώνουν ξανά το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του ελληνικού bartending αλλά και το γεγονός πως η Αθήνα είναι μία παγκόσμια μητρόπολη στο συγκεκριμένο κομμάτι.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Ένα μεγάλο εστιατόριο των μικρών Κυκλάδων έρχεται στην Αθήνα
Άχαστο γαστρονομικό βράδυ στις 6 Μαρτίου στο Symposio at Ark, με το βραβευμένο εστιατόριο Arakleia του Γιάννη Γαβαλά να φέρνει κάτι από Ηρακλειά στη Γλυφάδα.
Horeca 2026: Όταν καφές και κρασί συναντήθηκαν σε Masterclass
Στη Horeca 2026, taf coffee και Οινοποιείο Λαφαζάνης παρουσίασαν ένα Wine & Coffee Masterclass, αναδεικνύοντας τις κοινές ρίζες καφέ και κρασιού μέσα από γευστική δοκιμή και ανάλυση terroir.
Ψάρι και θαλασσινά σε μερικά από τα καλύτερα μέρη της Αθήνας
Το καλό ψάρι μπορεί να διατηρεί τον premium χαρακτήρα του, όμως σήμερα είναι πιο προσιτό και πιο συνειδητό από ποτέ. Από την τέλεια σχάρα μέχρι τις πιο δημιουργικές προσεγγίσεις, η ελληνική θάλασσα πρωταγωνιστεί ξανά σε αυτά τα εστιατόρια.
Ένα σπουδαίο εστιατόριο της "άγονης γραμμής" σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα
Ο βραβευμένος Καλύμνιος σεφ Mιχάλης Μάρθας από το "Καπάδικο" έρχεται στις 27 Φεβρουαρίου να μαγειρέψει την φίνα, προσωπική κουζίνα του για το Symposiο at Ark, σε μια βραδιά που ανυπομονούμε ν΄απολαύσουμε
Καθαρή Δευτέρα: Γίνεται να χορτάσεις με Σαρακοστιανά;
Υπάρχει κανείς που ανυπομονεί να φάει μαυρομάτικα και ταραμοσαλάτες; Μια άποψη για την διατροφή της Καθαρής Δευτέρας.
Γραφει Κωστας Χρηστου