Κάναμε το γύρο της Ευρώπης και βρήκαμε τις πιο όμορφες γειτονιές της

Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Μοντενέγκρο σε 12 μαγικές φωτογραφίες.

Η όρεξη για ταξίδια είναι πάντα μεγάλη. Απλά τώρα πια, λόγω Airbnb τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο απλά. Kαι κυρίως πολύ πιο φτηνά. Άλλωστε όπως λέει κι ο σοφός λαός, όσο τρως ανοίγει η όρεξη. Κι όσο βρίσκεις φτηνές προσφορές, τόσο πιο πολύ θες να ταξιδέψεις με άλλα λόγια.

Σε αυτό το μοτίβο λοιπόν κάναμε μια βόλτα από τα ειδικά περιοδικά στο θέμα travel: βλέπε Lonely Planet και Suitcase Magazine.

Κι ετοιμάσαμε μια συλλογή με μερικές (12 τον αριθμό) από τις πιο εξωφρενικά όμορφες γειτονιές σε ολόκληρη την Γηραιά Ήπειρο. Περιοχές που θα ήταν ιδανικές για να επισκεφτείς στο επόμενο ταξίδι σου. Όπως ας πούμε:

Το Monti της Ρώμης

Κάναμε το γύρο της Ευρώπης και βρήκαμε τις πιο όμορφες γειτονιές της

Άραξε στα σκαλάκια της Σκαλινάτα με μπύρες ή καφέ, αφού έχεις περπατήσει στις γύρω αγορές. Κοίτα να γίνεις ένα με πολυάριθμο κοινό. Εδώ όλοι είναι μια παρέα.

Το Orkney της Σκωτίας

ΟΡΚΝΕΪ ΣΚΩΤΙΑ

Τα απομονωμένα ομώνυμα νησάκια προσφέρουν μια πολύ διαφορετική γειτονιά: έναν νεολιθικό οικισμό αναλλοίωτο από τον χρόνο. Πόσο κουλ είναι να περπατάς στο ίδιο μέρος που πατούσαν άνθρωποι 10 χιλιάδες χρόνια πριν από σένα;

Τα γραφικά στενάκια του Ναυπλίου

 

A post shared by 🎈🎉🎊 (@flor27emis) on

Τι έγινε, δεν το περίμενες αυτό; Το ότι το έχεις δίπλα σου (και δεν το εκτιμάς τόσο) δε σημαίνει κάτι. Οι τουρίστες το αγαπάνε. Και οι ψαγμένοι τουρίστες το λατρεύουν μιας και προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία, μακριά από τον νεόπλουτο τουρισμό.

Τη Miera Iela της Ρίγας

 

A post shared by joe parker (@poejarker) on

Θα είναι σα να παίζεις σε ταινία του ρωσικού σινεμά αλλά δεν θα είναι. Η πρωτεύουσα της Λετονίας προσφέρει εικόνες καρτ ποστάλ μέσα από αυτή την γειτονιά. Την "γειτονιά της Ειρήνης" όπως μεταφράζεται το όνομά της, για να το πούμε πιο σωστά.

Τη Salesas της Μαδρίτης

Σα μαγική εικόνα: τόσο κοντά στο μουσείο Prado, κι όμως τόσο μακριά. Η γειτονιά έχει καταφέρει το ακατόρθωτο κι έχει κρατήσεις τις ορδές των τουριστών μακριά ενώ βρίσκεται στο κέντρο του τουριστικού ενδιαφέροντος της πόλης. Εσύ σε κάθε περίπτωση κοίτα να απολαύσεις αυτό το μυστικό, καθώς και τις τρομερές γκαλερί που προσφέρει.

To Camden του Λονδίνου

ΚΑΜΝΤΕΝ ΛΟΝΔΙΝΟ

Φαντάσου το Μοναστηράκι. Μονάχα πολύ πιο εντυπωσιακό. Με πολύ περισσότερες επιλογές. Με πολύ παραπάνω multi-culti χρώμα και αρκετά σημεία που μοσχοβολούν βρετανική ιστορία. Εδώ πέρα κάθονται δίπλα δίπλα ένας γιάπης που τρώει sushi και πίνει κοκτέιλ με ένα πανκιό που σηκώνει μοϊκάνα και κατεβάζει τις μπύρες του με fish n' chips.

To ιστορικό κέντρο του Σαράγεβου

 

A post shared by Sarajevo (@sarajevobosnia) on

Έχει κυλήσει πολύ νερό στα αυλάκι από τότε που οι Magica De Spell τραγουδούσαν "Ο θάνατος διακοπές στο Σαράγεβο πάει". Φυσικά οι πληγές από τον εμφύλιο δεν έχουν κλείσει τελείως στη Βοσνία Ερζεγοβίνη -και σε πολλά σημεία της πόλης είναι ακόμα εμφανείς. Όμως η ζωή όμως έχει προχωρήσει παρακάτω, κι αυτή τη στιγμή η πόλη είναι ένας από τους πιο hot νέους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως. Κι ένα ιδανικό μέρος, ένα χωνευτήρι πολιτισμών και θρησκειών, για να περάσεις καλά, φθηνά και βαλκανικά.

Τον Βοτανικό Κήπου του Παρισιού

 

A post shared by Clarisse Païva (@clarisse_paiva) on

Το Παρίσι θα είναι πάντα το Παρίσι και θα έχει πάντα εκατοντάδες πράγματα να δεις. Όμως αν υπάρχει ένας μέρος που ίσως παλιότερα δε θα ήταν ψηλά στη λίστα σου αλλά ο αρχισυντάκτης του Lonely Planet, Tom Hall, επιμένει πως πρέπει να το βάλεις, αυτός είναι ο βοτανικός κήπος (ή αλλιώς Jardin des Plantes). Γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά και ο Hall: "Λάτρεψα την επίσκεψή μου στην περιοχή γύρω από τον Βοτανικό Κήπο. Τα μαγαζιά και η ατμόσφαιρα είναι τελείως παριζιάνικη -μονάχα που δεν υπάρχει ούτε ένας τουρίστας τριγύρω για να την χαλάσει".

Την Balat της Κωνσταντινούπολης

Η Πόλη όσο περνάνε τα χρόνια, και παρόλα τα τελευταία πολιτικά γεγονότα, γίνεται όλο και περισσότερο τουριστική. Αν όμως θέλεις να πας σε μια γειτονιά για να ζήσεις μια αυθεντική "πολίτικη" εμπειρία, αυτή είναι η Balat. Η παλιά γειτονιά των Εβραίων που μοιάζει αναλλοίωτη από τον χρόνο. Εκεί όπου τα παιδιά παίζουν ακόμα στον δρόμο, οι άντρες στέκονται στις εισόδους των σπιτιών και συζητάνε ενώ οι γυναίκες κουτσουμπολεύουν κάνοντας την μπουγάδα τους.

Το Κότορ στο Μαυροβούνιο

Σε κόντρα όσων πιστεύουν πως Μεσαίωνας θα πει μονάχα Δυτική Ευρώπη, υπάρχει αυτό εδώ το μεσαιωνικό διαμάντι στο Μαυροβούνιο. Μια μικρή πόλη ξεχασμένη από τον χρόνο -όπου μπορείς να πιεις τις ντόπιες ρακές, ενώ πιστεύεις πως ανά πάσα στιγμή από κάπου θα σκάσουν σιδερόφραχτοι ιππότες.

Την Christiania της Κοπεγχάγης

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Το κατά πόσο αυτή εδώ η γειτονιά είναι μια ελεύθερη πολιτεία ή ένας παράδεισος για τους νοσταλγούς των χίπιδων είναι μια μεγάλη κουβέντα. Ένα όμως είναι το σίγουρο: έχει μια πολύ ξεχωριστή ελευθεριακή ομορφιά στην κατά τα άλλα πολύ τακτοποιημένη Κοπεγχάγη. Κι αν βρεθείς στην χώρα των Βίκινγκς, σίγουρα αξίζει να την επισκεφτείς.

Πάρε το ferry boat για το Amsterdam Noord

 

A post shared by InstaFEM. ✧ ✶ (@fem_88) on

Αυτή εδώ δεν είναι μία από τις γνωστές -τουλάχιστον όχι ακόμα- γειτονιές του φιλόξενου Άμστερνταμ. Αυτή εδώ είναι ένα επιτυχημένο πείραμα για το πως μια περιοχή μπορεί να αναγεννηθεί. Πώς δηλαδή ένα παλιό καρνάγιο μετατρέπεται σε έναν υπερμοντέρνο χώρο εργασίας, παρασύροντας μαζί του μια ολόκληρη γειτονιά: με μοντέρνα μπαράκια, γκαλερί, εργαστήρια, airbnb να ξεπηδούν από παντού ενώ στα παλιά εργοστάσια παίζουν επιδείξεις μόδας και techno parties.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.

To νέο ρεκόρ του Netflix

H Netflix ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο την Πέμπτη.