Set jetting μέρη για να επισκεφθείς με βάση τρεις αγαπημένες σειρές

Aν σε Narcos, Game of Thrones και Big Little Lies δεν σου άρεσε μόνο η πλοκή, να πού πρέπει να ταξιδέψεις.

Σε περίπτωση που δεν έχεις ακούσει ποτέ πριν στη ζωή σου τον όρο set-jetting, μάθε πως πρόκειται για την επιλογή ενός προορισμού διακοπών με βάση τα γυρίσματα κάποιας σειράς ή ταινίας που έγιναν εκεί. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι TV junkies που κατ' αυτό τον τρόπο επιλέγουν τους ταξιδιωτικούς τους προορισμούς.

Το εν λόγω trend ξεκίνησε μετά από κάποια κινηματογραφικά blockbusters και μετέπειτα εξελίχθηκε λόγω των viral τηλεοπτικών σειρών, ειδικά αυτές των streaming services.

Σε περίπτωση που ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ταξιδιωτών, ορίστε οι κορυφαίοι προορισμοί όπως τους ξεχωρίσαμε.

Game of Thrones: Ιρλανδία και Ισλανδία

Set jetting μέρη για να επισκεφθείς με βάση τρεις αγαπημένες σειρές

Γνώριζες πού βρίσκονται το Westeros και το Essos στον πραγματικό κόσμο; Η παραγωγή του GOT έχει αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα φυσικά τοπία σε περιοχές της Ιρλανδίας, της Ισλανδίας αλλά και άλλων χωρών όπως το Μαρόκο και η Μάλτα (και βεβαίως-βεβαίως το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία). Πιο συγκεκριμένα, το Strangford Lough, το Dark Hedges Road, το County Donegal στην Ιρλανδία αλλά και η λίμνη Mývatn στην Ισλανδία είναι από τις γοητευτικότερες των τοποθεσιών.

Narcos: Κολομβία

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Μία από τις δημοφιλέστερες σειρές του Netflix, έκανε το ντεμπούτο της το 2015. Όπως ασφαλώς γνωρίζεις περιστρέφεται γύρω από τη ζωή του και τη δράση του Pablo Escobar και ως εκ τούτου αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες προβολές της Κολομβίας σε ευρύ επίπεδο. Όπως αναφέρουν στοιχεία του οργανισμού τουρισμού της χώρας, υπάρχει μια αύξηση των ταξιδιωτών της τάξεως του 50% κάθε χρόνο. Ειδικά στο Medellín, η βιομηχανία του τουρισμού έχει οργανωθεί σε σημαντικό βαθμό: μέχρι και Pablo Escobar-themed tours γίνονται, ενώ έχει σχεδόν εξαλειφθεί η εγκληματικότητα.

Big Little Lies: Monterey, Καλιφόρνια

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Αν και η νουβέλα της Liane Moriarty πάνω στην οποία βασίστηκε η σειρά του HBO λαμβάνει χώρα στην Αυστραλία, για την τηλεοπτική της μεταφορά προτιμήθηκε το Monterey της Καλιφόρνιας, στις όχθες του Ειρηνικού ωκεανού. Όπως και στην περίπτωση του Narcos με το Medellín, έχει στηθεί και εδώ μια οργανωμένη προσπάθεια από το γραφείο τουρισμού που περιλαμβάνει tours και πλήθος άλλων εμπειριών για τους αυξανόμενους τα τελευταία χρόνια ταξιδιώτες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης