Να γιατί πρέπει πάντα να αφαιρείς τα παλιά αυτοκόλλητα από τη βαλίτσα σου

Καλό θα είναι να τα βγάζεις πριν την επόμενη πτήση σου.

Γράφει: Παύλος Κρούστης 16 Φεβρουαρίου 2024

Η κακή διαχείριση αποσκευών κατά τα αεροπορικά ταξίδια παγκοσμίως παραμένει ένα επίμονο ζήτημα, με πάνω από 721.000 βαλίτσες να χάνονται μόνο στις ΗΠΑ και μόνο, κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Μεταφορών της χώρας.

Ο αριθμός αυτός αφενός αυξάνεται παγκοσμίως όσο περνούν τα χρόνια αφετέρου αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι αεροπορικές εταιρείες για τη διασφάλιση της ομαλής παραλαβής των αποσκευών από τους επιβάτες.

Πάρε τα μέτρα σου

Ενώ οι ταξιδιώτες μπορεί να αισθάνονται ανίσχυροι όταν χάνονται οι αποσκευές τους, ένα απλό αλλά αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο είναι η αφαίρεση των παλαιών αυτοκόλλητων από τις βαλίτσες. Ναι, γιατί χάνονται συχνά, και για αυτόν τον λόγο.

Ένα βίντεο στο TikTok με πρωταγωνιστή έναν χειριστή αποσκευών από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ontario της Καλιφόρνιας υπογραμμίζει τη σημασία αυτής της πρακτικής. Το βίντεο εξηγεί ότι τα αυτοκόλλητα από προηγούμενες πτήσεις, ιδίως αυτά που υποδεικνύουν συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες, μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση στα συστήματα διαλογής αποσκευών, με αποτέλεσμα οι αποσκευές να φορτώνονται σε λάθος αεροπλάνα ή να μην φορτώνονται καθόλου.

@flyontairport Pro Tip: If you dont want your bags to get lost when traveling… remove old stickers from past trips off your luggage. #FlyONT #SoCalSoEasy ♬ Sunshine - WIRA

@flyontairport Ever wondered how your bags make it on the plane after you take them to the ticket counter? 🛫🧳 #FlyONT ♬ A Cup of Coffee - Muspace

Αν και η συμβουλή αυτή μπορεί να φαίνεται απλή, η σημασία της είναι μεγάλη, ειδικά στην εποχή των αυτοεξυπηρετούμενων check-in, κατά τα οποία η εποπτεία των επιβατών μπορεί να είναι περιορισμένη.

Κίνδυνος σύγχυσης

Ο κίνδυνος μπερδέματος από την κακή διαχείριση των αποσκευών αντισταθμίζει το οποιοδήποτε όφελος (εντωμεταξύ δε μπορούμε να σκεφτούμε κανένα) μπορεί να έχει κάποιος που αφήνει τα αυτοκόλλητα να παραμείνουν επάνω στις βαλίτσες του.

Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι τα περιστατικά λανθασμένου χειρισμού συμβαίνουν συχνά κατά τη μεταφορά αποσκευών στις πτήσεις με ανταπόκριση, καθώς οι διεθνείς πτήσεις παρουσιάζουν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά λανθασμένου χειρισμού σε σύγκριση με τις πτήσεις εσωτερικού.

Υπό το πρίσμα αυτό, οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται να κλείνουν απευθείας πτήσεις όποτε είναι δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο τέτοιων ατυχημάτων. Παρ' όλα αυτά, ανεξαρτήτως των ταξιδιωτικών ρυθμίσεων, η πρακτική της αφαίρεσης των παλαιών αυτοκόλλητων από τις αποσκευές παραμένει ένας απλός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία από τέτοια περιστατικά.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear