Οι καλύτερες πόλεις στην Ελλάδα για LGBTQ+ γνωριμίες

1 νησί και 3 πόλεις κατάφεραν να μπουν στη λίστα με τα 40 καλύτερα ευρωπαϊκά μέρη για LGBTQ+ γνωριμίες.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 22 Φεβρουαρίου 2024

Πριν από λίγες μέρες η Ελλάδα έγινε το πρώτο ορθόδοξο έθνος που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, και η 16η χώρα στην ΕΕ που νομοθέτησε την ισότητα στον γάμο. Η Ευρώπη φαίνεται πια πως είναι ένας δελεαστικός προορισμός για τους LGBTQ+ ταξιδιώτες, μιας και όλο και περισσότερες χώρες αναγνωρίζουν τα δικαιώματά τους. Ποιες όμως πόλεις στην Ελλάδα είναι οι καλύτερες για LGBTQ+ γνωριμίες;

Δεδομένου ότι μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τα LGBTQ+ άτομα να κάνουν γνωριμίες, (σήμερα 1 στους 10 του παγκόσμιου πληθυσμού προσδιορίζεται ως LGBTQ+), είπαμε να ρίξουμε μία ματιά στις καλύτερες πόλεις στην Ελλάδα για LGBTQ+ γνωριμίες. 

Αναλύοντας λοιπόν 6 παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού του ανύπαντρου πληθυσμού, του αριθμού των LGBTQ+ μπαρ και κλαμπ και των αποτελεσμάτων κατά των διακρίσεων, η Compare The Market AU αποκάλυψε τις καλύτερες πόλεις στην Ελλάδα για LGBTQ+ για γνωριμίες. 

Ανάμεσα σε 40 πόλεις, η έρευνα έδειξε πως η Κρήτη είναι το καλύτερο μέρος στην Ελλάδα για LGBTQ+ γνωριμίες με 1.939 συνολικό σκορ, έχοντας τα περισσότερα gay-friendly bar και clubs βάσει του TripAdvisor ενώ από τις 40 ευρωπαϊκές πόλεις της λίστας, η Κρήτη βρίσκεται στην 23η θέση. Οι άλλες πόλεις στην Ελλάδα που βρίσκονται στη λίστα είναι η Πάτρα (35η θέση), η  Αθήνα (36η), και η Θεσσαλονίκη (37η θέση). 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πού και σε ποια ακίνητα επενδύουν οι εκατομμυριούχοι στη χώρα μας

Οι ξένοι επενδυτές καθώς και οι Έλληνες ομογενείς που αναζητούν κατοικίες στην Ελλάδα προέρχονται συνήθως από Ευρωπαϊκές χώρες.

Ένας οδηγός για να σχεδιάσεις το Πασχαλινό σου ταξίδι στην Ελλάδα

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού.

Η ιστορία της Lamborghini

Μία ημέρα σαν τη σημερινή, το 1916, ερχόταν στη ζωή ο Ferruccio Lamborghini. Και αυτή είναι η ιστορία του εμβληματικού brand που δημιούργησε.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Τι είναι η δίαιτα BRAT και γιατί αξίζει μία ευκαιρία

Πώς θα ακολουθήσεις τη δίαιτα που θα ηρεμήσει τον οργανισμό σου από τη διάρροια και τους εμετούς.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τα χόμπι που δείχνουν ότι είμαστε εξυπνότεροι από το μέσο όρο

Η επιστήμη μίλησε: Είμαστε ευφυέστεροι από τους υπόλοιπους ανάλογα με το πώς περνάμε τον ελεύθερό μας χρόνο.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H τεχνητή νοημοσύνη βοηθά την Amazon να γλιτώσει 500.000 τόνους συσκευασίας

O κολοσσός του λιανεμπορίου εγκαινίασε το 2019 το δικό της μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να μειώσει τα απορρίμματα συσκευασίας