Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή στη ζωή σου έχεις ακούσει τον όρο spiritual holiday. Για τον καθένα αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό, αλλά αν μπορούσαμε να το ορίσουμε ακριβώς θα λέγαμε ότι πρόκειται για εκείνο το είδος διακοπών στο οποίο το ζητούμενο είναι η απόλυτη χαλάρωση -σωματική και πνευματική- με απώτερο σκοπό την ψυχική ισορροπία.

Είναι όμως εφικτή η αντικειμενική μέτρηση για κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με το Global Spirituality Index που δημοσιεύτηκε στο Wayfairer Travel, ναι. Με βάση κριτήρια όπως η ευζωία των κατοίκων, το βιωτικό επίπεδο, η σχέση των πολιτών με τη θρησκεία αλλά και η θρησκευτική ανεκτικότητα καθώς και μέρη (πχ ναοί) που μπορούν να προσφέρουν τα όσα ψάχνει ένας ταξιδιώτης αυτού του είδους, κατέταξε εκείνες τις χώρες στις οποίες η πνευματική αναζήτηση βρίσκει τον τελικό της προορισμό. 

Όλα τα κράτη του πλανήτη βαθμολογήθηκαν σε κλίμακα από το 1 μέχρι το 7. Στο top-10 συναντά κάποιος κάποια φαβορί αλλά και εκπλήξεις, όπως για παράδειγμα τον Καναδά, που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. 

Το top-10 των πνευματικών προορισμών.

  1. Καναδάς
  2. Ιταλία
  3. Ινδία
  4. Ιαπωνία
  5. Ηνωμένο Βασίλειο
  6. Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
  7. Μεξικό
  8. Αυστραλία
  9. Φιλιππίνες
  10. Γερμανία

Από: Esquire IT