Είναι το Περού γενικότερα και το Μάτσου Πίτσου ειδικότερα στην bucket list σου; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε οφείλεις να αναβαθμίσεις το ταξίδι σου με τον μάλλον διασκεδαστικότερο τρόπο: Το cocktail train της Inca Rail που κάνει το ταξίδι σημαντικότερο από τον τελικό προορισμό. 

Τα θεματικά τρένα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, ειδικά για την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού (υπάρχει παραδείγματος χάριν το wine train που διασχίζει τη Napa Valley της Καλιφόρνια κ.α.). Αυτό εδώ όμως θα σε μεταφέρει μέχρι την πόλη των Ίνκας, προσφέροντάς σου μία ευρεία γκάμα από cocktails και σνακ. 

H Inca Rail -η πιο γνωστή σιδηροδρομική εταιρεία του Περού- φημίζεται για την ποιότητα των παροχών της και αυτό ακριβώς κάνει για μία ακόμη φορά. Αμέσως μόλις ανέβεις στο τρένο, έρχεται το welcome drink που δεν είναι άλλο από το εθνικό cocktail της χώρας, Pisco Sour. Όσο το ταξίδι εξελίσσεται, τόσο πιο διασκεδαστικό γίνεται: Στο Observatory Lounge της πρώτης θέσης λειτουργεί ένα άψογα εξοπλισμένο μπαρ με άκρως ενημερωμένη κάβα, με live μάλιστα μουσική.  

Φυσικά, υπάρχουν και άκρως ενδιαφέρουσες επιλογές σε φαγητό με την κάρτα του gourmet μενού να ξεχωρίζει, με πιάτα που βασίζονται καθαρά στην εντοπιότητα και υλικά που προέρχονται κυρίως από τις Άνδεις.

Το ταξίδι με το εν λόγω τρένο ξεκινά από το Ollantaytambo (72 χλμ βορειοδυτικά του Cusco) και καταλήγει στο Μάτσου Πίτσου, χωρίς κάποια ενδιάμεση στάση - η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 1,5 ώρα.


Σε περίπτωση που ψήθηκες, μπορείς να κλείσεις εισιτήρια εδώ

Από: Esquire NL