Αυτό το ξενοδοχείο του ανατολικού Λονδίνου είναι μάλλον το πιο cool μέρος για να μείνεις

Το νέο πεντάστερο του Shoreditch διαθέτει ακόμη και Members Club, για να πίνεις ποτά με τον Idris Elba.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 28 Σεπτεμβρίου 2018

Σε περίπτωση που έχεις δρομολογήσει προσεχώς ένα ταξίδι στο Λονδίνο αλλά δεν έχεις βρει ακόμη διαμονή, ρίξε μια ματιά στο The Curtain. Το 5* ξενοδοχείο στην hip γειτονιά του Shoreditch διαθέτει -κυριολεκτικά- τα πάντα, μέχρι και Members Club. 

Για να περάσουμε στις λεπτομέρειες: Μένεις στο ανατολικό Λονδίνο, τρως σε εστιατόριο του φοβερού και τρομερού Marcus Samuelsson, πίνεις ποτά σε ένα θαυμάσιο cocktail bar και γενικότερα απολαμβάνεις κάθε δευτερόλεπτο της διαμονής σου σε αυτό. 

Αυτό το ξενοδοχείο του ανατολικού Λονδίνου είναι μάλλον το πιο cool μέρος για να μείνεις

Αρχικά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις το ξενοδοχείο σαν βάση για να εξερευνήσεις μία από τις πιο hot περιοχές της βρετανικής μητρόπολης τα τελευταία χρόνια, το ανατολικό Λονδίνο: υπαίθριες αγορές, πλήθος από boutiques και μερικά από τα πιο cool στέκια ολόκληρης της Αγγλίας.

ΚΕΡΤΕΝ 3

Έπειτα, τα δωμάτια. Το The Curtain περιλαμβάνει 120 δωμάτια και σουίτες, κάθε ένα από τα οποία διαθέτει κομψό εσωτερικό αλλά και χαρακτηριστικές αναφορές στο Shoreditch, όπως κάποιο artwork από γνωστό καλλιτέχνη της περιοχής, τοίχους με τα χαρακτηριστικά κόκκινα τούβλα ή πορτραίτα του David Bowie. Σε αυτά, κυριαρχούν ζεστοί γήινοι τόνοι και είναι εξοπλισμένα με πλούσια σε ποικιλία mini bars.

ΚΕΡΤΕΝ 4

Το εστιατόριο του ξενοδοχείου ονομάζεται Red Rooster και αν αυτό σου θυμίζει κάτι, τότε ναι, σωστά κατάλαβες. Στην κουζίνα του βρίσκεται ο ιδοκτήτης και σεφ του ομώνυμου φημισμένου εστιατορίου στο Harlem της Νέας Υόρκης, Marcus Samuelsson. Το Red Rooster φημίζεται για πιάτα όπως το Fried Yard Bird (τηγανητό κοτόπουλο) ή το Brick Lane Fried Fish (μία πρωτότυπη παρουσίαση fish & chips).

ΚΕΡΤΕΝ 1

Εκτός από το Red Rooster, υπάρχει και η brasserie LIDO που σερβίρει προτάσεις βασισμένες στην εποχικότητα. Το highlight σε αυτή βέβαια είναι το γεγονός πως βρίσκεται στο rooftop του ξενοδοχείου και διαθέτει θερμαινόμενη πισίνα, στην οποία μπορείς ανά πάσα στιγμή να χαλαρώσεις.

ΚΕΡΤΕΝ 2

Όσον αφορά το κομμάτι του bar, υπάρχει το καταπράσινο όπως μαρτυρά και το όνομά του και σχεδόν εξολοκλήρου βελούδινο Green Room, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα cocktails της Jenny Willing αλλά και οι προσεκτικά διαμορφωμένες κάβα και λίστα κρασιών. 

ΚΕΡΤΕΝ 5

Πολλοί επισκέπτες που έχουν βρεθεί στους χώρους του, έχουν γίνει μέλη του Members Club του The Curtain. Κάτι που τους εξασφαλίζει, πέρα από προνομιακή αντιμετώπιση (π.χ. είσοδο σε κρυφά μέρη όπως το Billy's bar ή το Imperial room για να απολαύσεις αρχοντικό πρωινό) και πρόσβαση σε speakeasy events του ξενοδοχείου, όπως ας πούμε σε DJ set του Idris Elba ή live του Chance the Rapper (ναι, αυτά είναι δύο από τα events που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί).

ΚΕΡΤΕΝ 6

Πέρα από τα προαναφερθέντα, στους χώρους του The Curtain βρίσκει κάποιος 24ωρο γυμναστήριο, wellness centre και ένα σωρό ακόμη παροχές, που δικαιώνουν όσους λένε ότι δεν πρόκειται απλά για ένα ξενοδοχείο αλλά για έναν ολόκληρο κόσμο. 

Οι τιμές στο The Curtain ξεκινούν από τα €290/ διανυκτέρευση. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης