Η χαμένη γοητεία της Tsukiji, της ψαραγοράς του Τόκιο

Το μεγαλύτερο fish market του κόσμου άλλαξε τοποθεσία εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, αλλά αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν το πραγματικό του πρόσωπο.

Γράφει: Μπάμπης Δούκας 19 Οκτωβρίου 2018

Μέχρι πρότινος, η Tsukiji ήταν η μεγαλύτερη ψαραγορά του πλανήτη, ένα από τα πιο συμβολικά μέρη της ιαπωνικής πρωτεύουσας και μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές ατραξιόν της πόλης.

Η χαμένη γοητεία της Tsukiji, της ψαραγοράς του Τόκιο

Στη σημερινή της εκδοχή, έχει χάσει αρκετό από τον χαρακτήρα της εξαιτίας της αναγκαστικής μετακίνησης σε άλλη τοποθεσία προκειμένου να ο χώρος που τη στέγαζε να γίνει πάρκινγκ για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΤΟΚΙΟ

Μπόλικες όμως εικόνες από την αυθεντική της μορφή έχει καταγράψει με τον φακό του ο Ιταλός φωτογράφος Nicola Tanzini, που τις παρουσιάζει στην Leica Galerie του Μιλάνου μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. 

ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΤΟΚΙΟ 2

Ο Tanzini δούλεψε πάνω σε αυτό το project σχεδόν δύο χρόνια και βρέθηκε στην Tsukiji σχεδόν κάθε ώρα της δραστηριότητας σε αυτήν. Επικεντρώθηκε στους χώρους και τους ανθρώπους και το αποτέλεσμα μπορεί να περιγράψει απόλυτα το πώς κινείται και ζει μια τόσο ζωντανή και μοναδική κοινωνία στην καρδιά του Τόκιο.

ΨΑΡΑΓΟΡΑ ΤΟΚΙΟ 3

Οι περισσότερες φωτογραφίες κάνουν focus στην ανθρώπινη συμπεριφορά μέσα από καθημερινές καταστάσεις. Η παραλαβή του εμπορεύματος, ο καθαρισμός των εργαλείων της δουλειάς, οι διαπραγματεύσεις, το γρήγορο φαγητό και οι ακόμη γρηγορότερες ρουφηξιές ενός τσιγάρου, η επικοινωνία με τον κόσμο είναι μερικά από εκείνα τα ζητήματα που εξετάζονται μέσα από την φωτογραφική οπτική του Tanzini. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by National Geographic (@natgeo) on

Ένα κομμάτι του Τόκιο που είναι ζωντανό όταν όλη η υπόλοιπη μεγαλούπολη κοιμάται. Και σίγουρα μία μέχρι τώρα αδημοσίευτη πλευρά του. 

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Το απόλυτο μαξιλάρι για ύπνο εν κινήσει

Σε τι χρησιμεύει; Κρατά υγιή τον αυχένα και νηφάλιο τον εγκέφαλο.