Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν ακούω τη λέξη "Αθήνα" είναι τα μπάνια στη θάλασσα, το καλοκαίρι, το καλό φαγητό και οι βόλτες στην πόλη με τη βέσπα μου.

Δε θα βαρεθώ ποτέ να επιστρέφω στο Μαϊάμι. Εκεί μένουν όλοι οι κολλητοί μου φίλοι, έχει πάντα καλοκαίρι και είναι γεμάτο μέρη τέχνης να επισκεφθείς.

Μαϊάμι

Από την τσάντα μου όταν ταξιδεύω δε λείπει ποτέ το κινητό μου τηλέφωνο, το laptop μου και αμέτρητα power banks.

Η Μιανμάρ είναι μια συγκλονιστική χώρα. Είναι ένα μέρος που προσφέρει στον ταξιδιώτη αμέτρητες εμπειρίες. Δεν είναι τουριστική εξαιτίας των πολιτικών καταστάσεων. Είναι όμως ιδιαίτερη και πολύ όμορφη, παρόλο που το αεροδρόμιό της έχει το μέγεθος της Πλατείας Συντάγματος!

Μιανμάρ

Αν μπορούσα να ζήσω σε τρία σπίτια στον κόσμο, θα διάλεγα ένα στο πάντα καλοκαιρινό Μαϊάμι για να μπορώ να τρώω συνέχεια στο εστιατόρια Mandolin, που έχουν οι κολλητοί μου. Ο κήπος του μου θυμίζει Ελλάδα, έχει φοβερή ατμόσφαιρα και φοβερή μεσογειακή κουζίνα. Το επόμενο θα ήταν στη Μύκονο γιατί το νησί αυτό αποτελεί το δεύτερο σπίτι μου και το τελευταίο στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ γιατί το μέρος αυτό είναι η επιτομή του preppy style.

Λος Άντζελες

Ο ιδανικός ταξιδιωτικός σύντροφος προπάντων πρέπει να είναι και αυτόνομος, να μπορεί δηλαδή να κάνει το δικό του πρόγραμμα. Να θέλει την περιπέτεια και να του αρέσει το sightseeing – όχι μόνο για ψώνια. Και στη δική μου περίπτωση, να του αρέσει το ζεστό κλίμα, γιατί πάντα επιλέγω καλοκαιρινούς προορισμούς.

Βηρυτός

Η Ελιά στη Μύκονο είναι η αγαπημένη μου παραλία.

Το ιδανικό μπαρ πρέπει να έχει καλά ποτά, ωραία διακόσμηση και μη βαρετή μουσική. Πριν από λίγες ημέρες ήμουν στο Παρίσι και εντελώς τυχαία ανακάλυψα το Le Bar des Prés στη Rue du Dragon. Μου άρεσε πολύ γιατί συνδυάζει στο απόλυτο τα παραπάνω και έχει και εξαιρετική κουζίνα.

Δεν θα ήθελα να απομονωθώ σε κάποιο νησί. Δεν είναι για μένα αυτά. Μου αρέσει να είμαι με κόσμο, δε νομίζω να άντεχα πολλές μέρες απομόνωση.

Η αγαπημένη μου ταξιδιωτική ρουτίνα; Να οργανώνω το πρόγραμμά μου από πριν. Τα βάζω σε λίστες, φτιάχνω Excel sheets για sightseeing, ψώνια, εστιατόρια. Μπορεί να φταίει το ότι είμαι Παρθένος στο ζώδιο και, άρα, είμαι πολύ οργανωτικός.

Καρθαγένη, Κολομβία

O Xάρης Ντάβλας με τον αδερφό του, Γιώργο διατηρούν την εταιρεία δημοσίων σχέσεων Davlas & Partners, ενώ είναι δικό του το men’s lifestyle blog iniconswetrust.com.