Σίγουρα έχεις ακούσει και έχεις δει εικόνες από πολυτελέστατες σουίτες ακριβώς πάνω στη θάλασσα, σε κάποιον εξωτικό προορισμό του Ειρηνικού ή του Ινδικού ωκεανού. Αυτό εδώ όμως το ξενοδοχείο στις Μαλδίβες είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό κι αυτό γιατί ξυπνά το παιδί που κρύβεις μέσα σου, εξοπλισμένο με μια νεροτσουλήθρα που σε στέλνει κατευθείαν από το υπνοδωμάτιο στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας. 

Το resort Soneva Jani άνοιξε πριν περίπου 1 χρόνο στις Μαλδίβες και καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 150 εκταρίων στο νησί Μεντχουφάρου. Διαθέτει 24 βίλες επάνω στο νερό και ένα μικρό χωριό στην επιφάνεια του νησιού - ένα lagoon συνολικά 5,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ένα από τα μεγαλύτερα στην ευρύτερη περιοχή.

Κάθε βίλα του Soneva Jani περιλαμβάνει και μια πισίνα 13 μέτρων στην εξωτερική βεράντα, όπου οι τυχεροί επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας το απέραντο γαλάζιο. Αν όμως θέλει κάποιος να βουτήξει απευθείας από το κρεβάτι στον ωκεανό, μπορεί να το κάνει με fan και στυλ. 

Το συγκρότημα είναι διαμορφωμένο λαμβάνοντας υπόψιν τις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής: Οι βίλες είναι χτισμένες σε ασφαλή απόσταση από τον κοραλλιογενή ύφαλο, οι πισίνες χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό και διαθέτουν φίλτρο για την UV ακτινοβολία. 

Τα δωμάτια καλύπτονται από συρόμενες οροφές για να μπορείς να απολαύσεις τον ουρανό ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου, ενώ υπάρχει ακόμη μία πλωτή οθόνη κινηματογράφου, που όμως πλαισιώνεται με ακουστικά bluetooth για τους θεατές, ώστε να μην ενοχλείται από τον ήχο η πανίδα της περιοχής. 

Οι τιμές είναι αυτές που φαντάζεσαι (από €3.600/ διανυκτέρευση) αλλά μάλλον αξίζει τον κόπο.