Πώς φαντάζεσαι ότι θα ταξιδεύεις στο μέλλον; Ή πιο ορθά, πώς φαντάζεσαι ότι θα πηγαίνεις διακοπές στο μέλλον; Ο Steve Lee, ένας σχεδιαστής που εργάζεται για το design studio της Aprilia έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό του, που ίσως και να απαντά στα παραπάνω ερωτήματα.

Κάτι βολικό όσο και επαναστατικό. Το σχέδιό του μάλιστα έχει κερδίσει βραβείο, το Radical Innovation Award, που δίνεται στα πιο καινοτόμα projects στο πεδίο του design και της αρχιτεκτονικής.

Η ιδέα του ακούει στο όνομα Autonomous Travel Suite (ή ATS) και είναι ακριβώς αυτό που μαρτυρά το όνομά της, δηλαδή ένα κινούμενο δωμάτιο ξενοδοχείου.

Όλα σε αυτή δουλεύουν μέσω ενός app: Μπορείς να κάνεις κράτηση από εκεί και αυτό να έρθει να σε παραλάβει χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια από το σημείο που επιθυμείς για να σε πάει όπου θέλεις. Μια σουίτα, με τηλεόραση, κρεβάτι, μπάνιο και όλες τις ανέσεις, με μια σημαντική διαφορά: κινείται. 

Ένα πάντρεμα του Airbnb και του ξενοδοχείου, με την ηλεκτροκίνηση και τις υπηρεσίες ταξί. Όμως ευρύχωρο και εξοπλισμένο με τα πάντα, με παράθυρα για να απολαμβάνεις τη θέα μιας διαδρομής ή και με τη δυνατότητα της πλήρους συσκότισης αν θέλεις να χαλαρώσεις εντελώς. 

Το project είναι εκπληκτικό και λαμβάνει υπόψιν όλες τις καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών: την χρήση ενέργειας στα οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση, την ασφάλεια και την ευκολία που προσφέρει μια ηλεκτρονική εφαρμογή.

Υπάρχει όμως και το επόμενο βήμα πάνω στη συγκεκριμένη ιδέα, που περιλαμβάνει την προσθήκη πισίνας ή ακόμη και μίνι εστιατορίου σε τέτοιου είδους δωμάτια-οχήματα. Ή πιο σωστά, ξενοδοχεία-οχήματα. Κάτι τέτοιο όμως προς το παρόν φαντάζει μακρινό. Θα πρέπει να βολευτούμε με την σουίτα σε 4 τροχούς.