Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη (εκτός από την Ελλάδα πια), η Uber είναι ένας από τους ευκολότερους και ασφαλέστερους (και καθαρότερους) τρόπους για να μετακινηθείς μέσα σε μια πόλη. Η εταιρεία που ξεκίνησε από το Σαν Φρανσίσκο έκανε τη δική της λίστα για τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του πλανήτη για το 2018 ή πιο ορθά για εκείνα που οι οδηγοί της είχαν περισσότερες διαδρομές. Και είναι τα εξής.

Empire State Building, Νέα Υόρκη

Ένα από τα ψηλότερα κτίρια του πλανήτη και ένα από τα trademark σημεία της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Υψώνεται στα 381 μέτρα και αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό για τους επιβάτες της Uber το 2018. 

Freedom Tower, Νέα Υόρκη 

Πρόκειται για τον κύριο ουρανοξύστη του συμπλέγματος κτιρίων του καινούριου Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν. Με ύψος 541 μέτρων (μαζί με την κεραία) αποτελεί το υψηλότερο κτίριο της αμερικανικής ηπείρου. Το όλο συγκρότημα του πρώην World Trade Center περιλαμβάνει ακόμη άλλους 2 ουρανοξύστες (συν 2 που θα προστεθούν στο άμεσο μέλλον), μουσείο καθώς και δύο γιγαντιαία συντριβάνια-μνημεία στην βάση των Δίδυμων Πύργων.

 CN Tower, Τορόντο

Από ότι φαίνεται τα ψηλά κτίρια έχουν τον τρόπο τους να προσελκύουν τουρίστες. Βέβαια στην περίπτωση του CN Tower δεν μιλάμε ακριβώς για κτίριο αλλά για έναν τσιμεντένιο πύργο τηλεπικοινωνιών και παρατήρησης, ύψους 553 μέτρων, ο οποίος φιλοξενεί εστιατόριο, καφέ και αίθρια όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει τη θέα στην καναδική μητρόπολη. 

Αψίδα του Θριάμβου, Παρίσι

Ένα από τα πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χάσεις στο Παρίσι είναι ασφαλώς η Αψίδα του Θριάμβου. Το νεοκλασικό αρχιτεκτόνημα φέρει εγχάρακτα τα ονόματα των νικών των Γαλλικών Στρατευμάτων καθώς και τα ονόματα 558 στρατηγών και ξεκίνησε να φτιάχνεται το 1806, προς τιμήν της νίκης του στη μάχη του Άουστερλιτς.

Πύργος του Άιφελ, Παρίσι

Αν η Αψίδα του Θριάμβου είναι ένα από τα must see του Παρισιού, τότε ο Πύργος του Άιφελ είναι κάτι παραπάνω. Το σημείο- σήμα κατατεθέν της Πόλης του Φωτός και ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα όλου του πλανήτη. 

Burj Khalifa, Ντουμπάι

Στέκεται στα 828 μ. και κερδίζει εύκολα τον τίτλο του ψηλότερου κτιρίου του πλανήτη, αποδεικνύοντας ότι στο Ντουμπάι το μέγεθος πάντοτε μετράει. Δημιουργήθηκε κατόπιν ισχυρής επιθυμίας του (εμίρη του Ντουμπάι) Sheikh Mohammed bin Rashid Al Kaktum και στο εσωτερικό του φιλοξενούνται μεταξύ άλλων γραφείο, 900 διαμερίσματα, τα 160 δωμάτια του Armani Hotel και το observation point στον εξωτερικό χώρο του 124ου ορόφου.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, Λονδίνο

Ακόμη ένα κλασικό σημείο σε αυτή τη λίστα: Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Φτιάχτηκε για λογαριασμό του Δούκα του Μπάκιγχαμ το 1703, πριν το αγοράσει ο βασιλιάς Γεώργιος Γ΄ 58 χρόνια μετά. Σήμερα, μετά από αρκετές προσθήκες και εργασίες διαθέτει 602 δωμάτια, με την Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ να κρατά 12 από αυτά για τον εαυτό της. Μάλιστα, όταν η ίδια είναι εκεί, η σημαία είναι υψωμένη. 

Disneyland, Παρίσι

Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πάρκο ψυχαγωγίας για κάθε παιδί σε αυτό τον πλανήτη, προσελκύει κάθε χρόνο και αρκετούς ενήλικες (χωρίς παιδιά). 

Golden Gate Bridge, Σαν Φρανσίσκο

Δεν υπάρχει καλύτερη εισαγωγή για τον το άνοιγμα του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, στον Ειρηνικό ωκεανό, από την περίφημη κρεμαστή γέφυρα, που θεωρείται ένα από τα σύγχρονα θαύματα του κόσμου από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών.

Όπερα του Σίδνεϊ, Σίδνεϊ

Το όνομά του μαρτυρά τα πάντα, για το χαρακτηριστικότερο αξιοθέατο του Σίδνεϊ.  Είναι ένα από τα πιο διάσημα κτίρια του 20ού αιώνα, και ένας από τους διασημότερους τόπους άσκησης τεχνών στον κόσμο. Ασφαλώς και συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Μπλε Τζαμί, Κωνσταντινούπολη

Το Μπλε Τζαμί (ή Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ) ξεπέρασε την Αγιά Σοφιά στις προτιμήσεις των επισκεπτών της Κωνσταντινούπολης το 2018.  Εκτός από το τεράστιο μέγεθός του, θεωρείται και ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής παγκοσμίως.

Τείχος του Βερολίνου, Βερολίνο

Το σύμβολο του Ψυχρού Πολέμου δέσποζε από το 1961 μέχρι το 1989 και χώριζε σε Δυτικό και Ανατολικό το Βερολίνο. Σήμερα, λίγα κομμάτια του σώζονται, με πιο ενδιαφέρον εκείνο κοντά στη γέφυρα Oberbaumbrücke (γνωστό ως East Side Gallery).

Βατικανό, Ρώμη

Το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος του κόσμου τυγχάνει να είναι τοποθετημένο εντός των τειχών της Ρώμης. Εκτός από τον θρησκευτικό του χαρακτήρα, πρόκειται για ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του πλανήτη και ασφαλώς συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή, Ρίο ντε Τζανέιρο

Το τεράστιο άγαλμα του Ιησού Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο δύσκολα θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτή τη λίστα. Βρίσκεται στην κορυφή του λόφου Κορκοβάντο (σε υψόμετρο 710 μ.) και στέκεται σε ύψος 38 μέτρων "αγκαλιάζοντας" την βραζιλιάνικη μητρόπολη. Συγκαταλέγεται στα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου.

Πυραμίδα του Χέοπα, Γκίζα

Η αρχαιότερη και η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες της Νεκρόπολης της Γκίζας, στην Αίγυπτο, είναι εκτός των άλλων και το μοναδικό από τα 7 θαύματα της αρχαιότητας που σώζεται μέχρι σήμερα. Καμία έκπληξη λοιπόν που συγκεντρώνει ολοένα και περισσότερους επισκέπτες.