Τον Ιανουάριο, αμέσως μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, δεν είναι (ή πιο σωστά είμαστε) λίγοι εκείνοι που νιώθουν ότι έχουν ανάγκη κάποιες επιπλέον ημέρες αναψυχής και χαλάρωσης. Και τι καλύτερο από ένα ταξίδι, μικρό ή μεγαλύτερο, στο εξωτερικό; Αν αισθάνεσαι έτοιμος για κάτι τέτοιο, τότε σου έχουμε καλά νέα καθώς ο πρώτος μήνας της νέας χρονιάς είναι ο καλύτερος μήνας για να κλείσεις online εισιτήρια σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από έρευνα του Skyscanner.

Κι αυτό γιατί δημοφιλείς προορισμοί όπως το Παρίσι, το Λονδίνο ή η Βαρκελώνη είναι μέχρι και 30% φθηνότεροι σε σχέση με bookings που γίνονται οποιονδήποτε άλλο μήνα του έτους. Αυτό αφορά πτήσεις σε ορίζοντα τουλάχιστον διμήνου, οπότε υπολόγισε το ταξίδι γύρω στον Μάρτιο.

Αισθητά μειωμένες είναι και οι τιμές για προορισμούς των ΗΠΑ ή ακόμη και για την Χαβάη, με τις τιμές να μειώνονται κατά 20%-27% συγκριτικά με τις υπόλοιπες ημερομηνίες. 

Αν ο Ιανουάριος ωστόσο σου φαίνεται μία τρομερά περιοριστική ημερολογιακή παράμετρος ώστε να οργανώσεις το επόμενό σου ταξίδι, τότε μάθε ότι ο αμέσως επόμενος καλύτερος μήνας για να κάνεις κάτι τέτοιο είναι ο Αύγουστος. Οπότε μπορείς να περιμένεις μέχρι στο φινάλε του καλοκαιριού, εκτός αν θέλεις να αξιοποιήσεις την τρίτη καλύτερη επιλογή μήνα, που είναι ο Φεβρουάριος.

Μάλιστα, υπάρχει και ιδανικότερη ώρα και ημέρα για να κλείσεις εισιτήρια: Αυτή είναι στις 05.00 το πρωί, ειδικά τα ξημερώματα Κυριακής, σύμφωνα πάντοτε με τους experts του ταξιδιού.

Καλή χρονιά λοιπόν και ακόμη καλύτερα ταξίδια.