Οι 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου

Ιδανικοί προορισμοί μόνο για χοντρά πορτοφόλια.

Ποια είναι η ακριβότερη πόλη στον κόσμο; Και τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο τίτλος; Η ετήσια έκθεση που καταρτίζουν οι ειδικοί του Economist με τίτλο "Worldwide Cost of Living Report" έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό: να καταγράψει το κόστος ζωής και να βρει εκείνες τις πόλεις όπου αυτό το κόστος είναι μεγαλύτερο.

Η έκθεση αποτελεί αποτέλεσμα συνδυασμού χιλιάδων στοιχείων, από τη μέση τιμή ενοικίου (στις διάφορες περιοχές των πόλεων) μέχρι την κατανάλωση και το κόστος τροφοδοσίας. Πρόκειται για τρομερά πολύπλοκους υπολογισμούς που όμως χάρη στα σύγχρονα εργαλεία και το διαδίκτυο είμαστε πια ικανοί να κάνουμε με μεγάλη ακρίβεια.

Σε κάθε περίπτωση η Ασία ξεπερνά ακόμα και την Ευρώπη σε αυτήν την λίστα. Το 2017 πρώτο φιγουράριζε το Τόκιο της Ιαπωνίας. Κάτι που δεν ισχύει πια σήμερα αφού έχει αντικατασταθεί από άλλη πόλη της Άπω Ανατολής. Χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις όμως ας δούμε ποιες είναι οι ακριβότερες πόλεις της Γης για να ζήσει κανείς.

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Οι 10 πιο ακριβές πόλεις του κόσμου

Παρότι δεν είναι η πρωτεύουσα όπως πολλοί νομίζουν της Αυστραλίας (αυτή η τιμή ανήκει στην Καμπέρα), είναι σίγουρα η πιο διάσημη πόλη της μακρινής χώρας. Εκτός όμως από διάσημη είναι και πιο ακριβή σε σχέση με το Περθ, την Μελβούρνη αλλά κι όλες τις άλλες πόλεις της Γης εκτός από τις παρακάτω εννιά.

Τελ Αβίβ, Ισραήλ

Τελ Αβίβ

Ποιος να το περίμενε ότι η μόνη πόλη της Μέσης Ανατολής που θα μπει στη λίστα θα είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ; Κι όμως κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και την Ντόχα του Κατάρ.

Κοπεγχάγη, Δανία

Κοπεγχάγη

Η πιο χαρούμενη πρωτεύουσα του πλανήτη (σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα) είναι και η όγδοη πιο ακριβή πόλη της Γης.

Σεούλ, Νότια Κορέα

Σεούλ

Πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες της τεχνολογίας και αναμφισβήτητα μία σύγχρονη πόλη που σφύζει από ζωή κι εμπόριο, όχι μόνο στα όρια της Ασίας αλλά διεθνώς.

Γενεύη, Ελβετία

Γενεύη

Θα μπορούσαν ποτέ να λείπουν από μία τέτοια λίστα οι Ελβετικές πόλεις; Μιλάμε για μία χώρα που το όνομά της είναι συνυφασμένο με τις τράπεζες και το χρήμα.

Όσλο, Νορβηγία

Όσλο

Άλλη μία σκανδιναβική πόλη βρήκε τον δρόμο για τη λίστα. Μάλιστα οι Νορβηγοί είναι στην ευχάριστη θέση να έχουν και τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου που τους φέρνουν εξτρά πλούτο με συνεπές αποτέλεσμα οι τιμές να εκτοξεύονται ακόμα περισσότερο.

Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ

Χονγκ Κονγκ

Κέντρο εμπορίου, σταυροδρόμι για τις αγορές, σημείο αναφοράς για τα ασιατικά χρηματιστήρια και η τέταρτη ακριβότερη πόλη στον κόσμο.

Ζυρίχη, Ελβετία

Ζυρίχη

Αν ποτέ βρεθείς στην Ζυρίχη και παραγγείλεις κάτι τόσο απλό όσο ο καφές, τότε θα καταλάβεις ακριβώς το γιατί βρίσκεται σε αυτήν την θέση.

Παρίσι, Γαλλία

Παρίσι

Πρωτεύουσα της Γαλλίας; Πόλη του φωτός; Μία πανάκριβη πόλη; Ναι σε όλα.

Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη

Σιγκαπούρη

Μία πόλη κράτος, πολύ κοντά στη νέα μεγάλη δύναμη που λέγεται Κίνα, που έχει καταφέρει να γίνει ένα παγκόσμιο κέντρο του εμπορίου και των επιχειρήσεων σε μεγάλο βαθμό λόγω του πελώριου και πολυσύχναστου λιμανιού της. Σε αυτήν εδώ διακοπές μπορούν να κάνουν μόνο τα πιο χοντρά πορτοφόλια του πλανήτη.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.

Ο θάνατος του Αλέξανδρου Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Μοναχογιός και διάδοχος του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση. Ο θάνατός του σε αεροπορικό δυστύχημα, σε ηλικία 25 ετών, εξύφανε πάμπολλες ιστορίες συνωμοσίας.