Από τα ροζ παστέλ και τους κατακίτρινους τοίχους της Τσίνκουε Τέρε μέχρι τη γοητευτική διχρωμία των ελληνικών νησιών και από τις γήινες αποχρώσεις της Ανδαλουσίας έως την παλέτα των Κάτω Χωρών.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η Ευρώπη θα χαρακτηρίζονταν ως η πιο πολύχρωμη ήπειρος του κόσμου και μία έρευνα από το travel agency Sovereign έρχεται όχι μόνο να επιβεβαιώσει το γεγονός (καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στη λίστα), αλλά και να καταλήξει στο ποιες είναι οι πιο ζωντανές χρωματικά περιοχές, όχι μόνο της Γηραιάς Ηπείρου αλλά και ολόκληρου του πλανήτη. Που είναι οι παρακάτω. 

Ολλανδία

Τουλίπες και ανεμόμυλοι, χρωματιστά κτίρια και πάρκα καθώς και πλήθος άλλων εικόνων αποτελούν το μωσαϊκό της πιο πολύχρωμης χώρας του κόσμου σύμφωνα με την έρευνα, της Ολλανδίας.

Ιταλία

Αρκεί να σκεφτείς τις εικόνες από τα χωριά της και τα θαυμάσια ιστορικά κέντρα στις πόλεις της, για να καταλάβεις γιατί βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας.

Ελλάδα

Οι αποχρώσεις του γαλάζιου και η αντίθεση με το λευκό των Κυκλάδων αρκούν για να δώσουν στην Ελλάδα την τρίτη θέση της λίστας. Αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτά.

Ισπανία

Ακριβώς όπως και στην περίπτωση της Ελλάδας και της Ιταλίας, η Μεσόγειος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στα χρώματα που θα δει κάποιος στην Ισπανία.

Χώρες της Καραϊβικής

Στη πέμπτη θέση, ένας εκπρόσωπος εκτός Ευρώπης και πιο συγκεκριμένα οι χώρες της Καραϊβικής. Για ευνόητους λόγους που μεταφράζονται σε ονειρικές αμμουδιές, γαλαζοπράσινα νερά και αποικιακά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα στις πόλεις των νησιών της.

Ισλανδία

Το πιο αυστηρό μοτίβο και οι σχεδόν εξωγήινες αποχρώσεις της Ισλανδίας φαίνεται πως γοήτευσαν τους συμμετέχοντες/ ταξιδιώτες της έρευνας.

Αίγυπτος

Η Αίγυπτος και οι αποχρώσεις του μπεζ και του κίτρινου που παίζουν στα τοπία της (ασφαλώς με ενδιαφέρουσες πινελιές), στην 7η θέση της λίστας.

Ταϊλάνδη

Στην εξωτική ασιατική χώρα το φλογερό κόκκινο της νυχτερινής ζωής της έρχεται να δέσει με το γαλάζιο των θαλασσών της και το πράσινο των τροπικών της δασών.

Πορτογαλία

Στοιχεία από Μεσόγειο και από Ατλαντικό, από ηπειρωτική αλλά και νησιωτική Ευρώπη, δίνουν στην Πορτογαλία μία πολύ ενδιαφέρουσα χρωματική πολυφωνία.

Μποτσουάνα

Μία από τις εκπροσώπους της Αφρικής στη λίστα, ξεχωρίζει για τις πολύ γήινες αποχρώσεις τις και τις παραλλαγές του πρασίνου, που συναντώνται κυρίως στην άγρια φύση της.

Μπορείς να δεις αναλυτικά όλες τις χώρες της λίστας εδώ.