Ένα Σαββατοκύριακο στην εναλλακτική πλευρά της Κοπεγχάγης

Outdoor σπα και υπόγειες αίθουσες τέχνης δίνουν μία άλλη εικόνα της δανέζικης πρωτεύουσας.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 26 Φεβρουαρίου 2019

Εντυπωσιακή στο desing, αβίαστα cool, κομψή και σίγουρα νόστιμη. Η Κοπεγχάγη είναι δίχως αμφιβολία μία από τις πιο ποθητές όσον αφορά τον ταξιδιώτη ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, για όλους τους σωστούς λόγους. Η μελαγχολία του ευρωπαϊκού βορρά ξεχνιέται εύκολα μόλις κάποιος γνωρίσει, περπατήσει και ανακαλύψει την καρδιά της δανέζικης πρωτεύουσας, ακόμη κι αν η ανάσα του παγώνει από το κρύο. 

Το Nyhavn και το λιμάνι όπου δεσπόζει η αμφιλεγόμενη Μικρή Γοργόνα, το Εθνικό Μουσείο και η Christianshavn, το νησί των κάστρων, το πολύβουο και ζωντανό κέντρο της (Indre By), το Vesterbro και το Nørrebro και ασφαλώς τα δεκάδες γαστρονομικά στέκια που εκπροσωπούν την περίφημη nordic cuisine είναι σίγουρα μερικά από τα highlights της πόλης και εκείνα που έλκουν την ταξιδιωτική πλειοψηφία. Εκτός όμως από αυτά, υπάρχει και η άλλη πλευρά της Κοπεγχάγης, η πιο εναλλακτική που θα σε βγάλει έξω από τα συνηθισμένα. 

Και δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα, μπορούν να γεμίσουν το ταξίδι σου στην πόλη, ακόμη και εάν μιλάμε για ένα short break του Σαββατοκύριακου.

Σκανδιναβική ζεστασιά

Ένα Σαββατοκύριακο στην εναλλακτική πλευρά της Κοπεγχάγης

Η Κοπεγχάγη έγινε λίγο πιο θερμή από την πρώτη στιγμή που εγκαινιάστηκε το καινούριο σπα στην πλατεία Ofelia Plads. Εδώ, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μία τυπική Nordic wellness εμπειρία με φόντο την περίφημη Μικρή Γοργόνα. Το CopenHot παρέχει υπηρεσίες σάουνας και υδρομασάζ, με μηχανισμούς που τροφοδοτούνται από το θαλασσινό νερό. Κάθε πλωτή δεξαμενή μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 15 άτομα, με υπηρεσίες (εκτός των άλλων) και μπάτλερ. Το CopenHot λειτουργεί 7 ημέρες/εβδομάδα και οι τιμές του κυμαίνονται από €160 έως €320, αναλόγως του χρόνου που θέλεις να περάσεις εκεί. Τα μόνα που χρειάζονται είναι να βάλεις το μαγιό σου, να πάρεις πετσέτα και να έχεις κάνει ένα ντους πριν. Μετά την χαλαρωτική εμπειρία, μπορείς πάντοτε να πεταχτείς μέχρι το πολύ κοντινό Refshaleøen food market για να ολοκληρώσεις την όλη φάση με εξαιρετικό φαγητό.

Υπόγεια τέχνη

ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ

Κάτω από το πράσινο του πάρκου Søndermarken βρίσκεται ένα σκοτεινό σπήλαιο, που φιλοξενεί ένα υπόγειο μουσείο, το Cisternerne. Το υδραγωγείο του 19ου αιώνα που εξυπηρετούσε τις ανάγκες της πόλης, μεταμορφώθηκε σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες εκθεσιακούς χώρους της Κοπεγχάγης, που εκτείνεται σε περίπου 4.000 τ.μ. και φιλοξενεί εκθέματα από τα μουσεία του  Frederiksberg. Μάλιστα, στις αρχές του 2019, ο χώρος ανανεώθηκε και μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκθέσεις που παρουσιάζονται σε αυτόν έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή και την επίδρασή της στην κοινωνική ζωή. Το Cisternerne είναι ανοιχτό για το κοινό Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή από τις 11.00 μέχρι τις 18.00 και την Πέμπτη από τις 11.00 μέχρι τις 20.00.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η Monica Bellucci καθηλώνει με την ομορφιά της στα 59 της χρόνια

Η νέα φωτογράφιση μάς θυμίζει γιατί το όνομα της είναι ταυτισμένο με την ιδανική γυναίκα.

Τι είναι πάλι αυτό το Bitcoin halving και πώς θα το επηρεάσει;

Το επόμενο halving είναι προ των πυλών και εντός διαβάζεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Όσα είπε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη 'δύσκολη' σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή

O δημοφιλής ηθοποιός βρέθηκε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο πλατό του Ενώπιος Ενωπίω.

Η συγκλονιστική φωτογραφία που πήρε το πρώτο βραβείο του World Press Photo

Η φωτογραφία ανήκει στον φωτορεπόρτερ του Reuters Mohammed Salem και συνοψίζει το δράμα των Παλαιστίνιων.