Ο γύρος του κόσμου με ένα τρένο

Τέσσερις ήπειροι, 14 χώρες, 20 πόλεις σε 56 μέρες.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 04 Ιουνίου 2019

Ονομάζεται Around the World by Rail και αποτελεί το πακέτο διακοπών που οργανώνει το πρακτορείο Railbookers. Για ποιο πράγμα μιλάμε ακριβώς; Για ένα ταξίδι με τρένο σε 4 ηπείρους, 14 χώρες, 20 πόλεις σε 56 μέρες. Το σημείο εκκίνησης είναι το Λονδίνο, το πρακτορείο όμως δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να τροποποιήσουν το ταξίδι τους ανάλογα με τις ανάγκες τους, αλλάζοντας το σημείο εκκίνησης, τις στάσεις που θα συναντήσουν κατά τη διάρκεια της διαδρομής ή ακόμα και τις διαδρομές τις ίδιες.

Ο γύρος του κόσμου με ένα τρένο
Πράγα, Τσεχία.

Έτσι, το μεγάλο ταξίδι ξεκινά από την πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας για να συνεχίσει νότια, προς τη Γαλλία. Από εκεί πρώτος σταθμός είναι η Ιταλία, ύστερα η Αυστρία και η Γερμανία, ενώ λίγο αργότερα έρχεται η σειρά της Δανίας και της Φινλανδίας. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα υπάρξουν στάσεις στις πιο εντυπωσιακές πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου: στο Παρίσι για τον Πύργο του Άιφελ, στη Ρώμη για το Βατικανό, στη Βενετία για την Πλατεία του Αγίου Μάρκου, στην Πράγα για την παλιά πόλη.

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία
Αγία Πετρούπολη, Ρωσία.

Αφού, λοιπόν, οι ταξιδιώτες έρθουν σε επαφή με τα πολιτιστικά κέντρα της Δυτική Ευρώπης, θα ακολουθήσουν τις ράγες του τρένου μέχρι την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, από όπου θα ξεκινήσει ένα επικό ταξίδι μέχρι τις στέπες της Μογγολίας – αν το επιθυμούν, οι ταξιδιώτες θα μπορέσουν να κοιμηθούν σε παραδοσιακές σκηνές που οι νομάδες χρησιμοποιούν από την εποχή του Τζένγκις Χαν. Όμως, το ταξίδι δεν σταματά εκεί: επόμενοι σταθμοί η Κίνα, το Χονκ Κονγκ και το Περθ της Αυστραλίας. Όταν, τελικά, φτάσουν στο Σίδνεϊ θα μεταφερθούν ως δια μαγείας στο Λος Άντζελες για να διασχίσουν όλη την επικράτεια των Η.Π.Α μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Γκραντ Κάνυον Η.Π.Α
Γκραντ Κάνυον, ΗΠΑ.

Τι θα έχουν την τύχη να δουν στη διάρκεια του αμερικανικού ταξιδιού; Από το Γκραντ Κάνυον και τα Βραχώδη Όρη μέχρι τις πλέουν υπερσύγχρονες μεγαλουπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο τέλος ένα αεροπλάνο θα τους γυρίσει πίσω στο Λονδίνο εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα. Όσο για την τιμή αυτής της μοναδικής εμπειρίας που κάνει τον γύρο του κόσμου σε 56 μέρες, συμπεριλαμβάνοντας τρία γεύματα σε καθημερινή βάση; Όπως είναι φυσικό δεν είναι τόσο οικονομική, αφού αγγίζει τις 16 χιλ. ευρώ.

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Υγεία & Fitness

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

48 ώρες στο Ρέικιαβικ

Ένας σύντομος οδηγός για δύο μοναδικές ημέρες σε μία από τις πιο συναρπαστικές πρωτεύουσες του πλανήτη.

O τουρισμός αυξήθηκε κατά 40% στο Τσέρνομπιλ

Ο λόγος; Όπως σωστά μάντεψες είναι η ομώνυμη σειρά του ΗΒΟ.