Βανκούβερ, η πιο φιλόξενη πόλη στον πλανήτη

Νέα έρευνα δίνει το χρυσό μετάλιο φιλοξενίας στην πόλη της δυτικής ακτής του Καναδά.

Γράφει: Αργύρης Κούρσαλης 22 Αυγούστου 2019

Γεννήθηκε τελείως τυχαία κατά την περίοδο του πυρετού του χρυσού, υπήρξε η πρώτη έδρα των μπασκετικών Grizzlies, το ονομάζουν και Χόλιγουντ του βορρά εξαιτίας των πολλών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που έχει φιλοξενήσει ενώ είναι το μέρος που μεγάλωσε ο συγγραφέας Douglas Coupland, ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουμε τον όρο Generation X. Τώρα, όμως, πια το Βανκούβερ έχει άλλο ένα δυνατό χαρτί να προσθέσει στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του.

Διεθνής έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ταξιδιωτικού Big 7 Travel το κατέταξε στην πρώτη θέση των πιο φιλόξενων πόλεων του πλανήτη. Άλλη μία απόδειξη, δηλαδή, ότι η πόλη του Δυτικού Καναδά που υμνείται για την ανοχή της στη διαφορετικότητά της και τις ιδανικές εργασιακές συνθήκες είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις.

Βανκούβερ, η πιο φιλόξενη πόλη στον πλανήτη

H πόλη που χρωστά στον όνομά της στον George Vancouver, έναν Άγγλο εξερευνητή και θαλασσοπόρο, δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται στον απαιτητικό τομέα της ποιότητας ζωής. Αντίστοιχα, το 2010, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Mercer Human Resource Consulting την ονόμασε την πρώτη πόλη στον κόσμο όσον αφορά το lifestyle. Φυσικά, όλα αυτά έρχονται με κάποιο κόστος, αφού το Βανκούβερ είναι η 89η πιο ακριβή πόλη στον πλανήτη – μία πολύ καλή σχέση τιμής-απόδοσης παρ΄όλα αυτά.


Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε -ποιος θα το περίμενε;- η Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.


Αν όμως η πόλη του Καναδά δεν αποτέλεσε έκπληξη, ποιες ήταν εκείνες οι πόλεις υπεράνω υποψίας που βρέθηκαν πολύ ψηλά στη λίστα της έρευνας; Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε -ποιος θα το περίμενε;- η Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, την τέταρτη θέση η Ταϊπέι και την έβδομη το Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Οι λόγοι τώρα πίσω από αυτές τις εκπλήξεις είναι συγκεκριμένοι: H Κουάλα Λουμπούρ διακρίθηκε για την υψηλή ποιότητας φιλοξενία που προσφέρει στους τουρίστες και η Ταϊπέι για την αντιμετώπιση της LGBTQ κοινότητας. Τέλος οι άλλες πόλεις που συμπληρώνουν τη δεκάδα είναι το Μπριζ, το Δουβλίνο, το Νάσβιλ, το Σάο Πάολο, το Αμβούργο και η Γλασκόβη.

Από: Esquire IT


Φωτογραφίες © Getty Images

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Auto & Moto

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Μπακού, η πόλη του μέλλοντος

Η πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν βλέπει πολύ μπροστά: πετρέλαια, επενδύσεις και κορυφαία αθλητικά γεγονότα.

The Loft: Ένα δωμάτιο ξενοδοχείου που ταξιδεύει παντού

Το concept του nomadic accommodation πάει σε άλλο επίπεδο.