Βανκούβερ, η πιο φιλόξενη πόλη στον πλανήτη

Νέα έρευνα δίνει το χρυσό μετάλιο φιλοξενίας στην πόλη της δυτικής ακτής του Καναδά.

Γεννήθηκε τελείως τυχαία κατά την περίοδο του πυρετού του χρυσού, υπήρξε η πρώτη έδρα των μπασκετικών Grizzlies, το ονομάζουν και Χόλιγουντ του βορρά εξαιτίας των πολλών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που έχει φιλοξενήσει ενώ είναι το μέρος που μεγάλωσε ο συγγραφέας Douglas Coupland, ο άνθρωπος στον οποίο οφείλουμε τον όρο Generation X. Τώρα, όμως, πια το Βανκούβερ έχει άλλο ένα δυνατό χαρτί να προσθέσει στο ήδη πλούσιο βιογραφικό του.

Διεθνής έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ταξιδιωτικού Big 7 Travel το κατέταξε στην πρώτη θέση των πιο φιλόξενων πόλεων του πλανήτη. Άλλη μία απόδειξη, δηλαδή, ότι η πόλη του Δυτικού Καναδά που υμνείται για την ανοχή της στη διαφορετικότητά της και τις ιδανικές εργασιακές συνθήκες είναι ένα υπέροχο μέρος για να ζεις.

Βανκούβερ, η πιο φιλόξενη πόλη στον πλανήτη

H πόλη που χρωστά στον όνομά της στον George Vancouver, έναν Άγγλο εξερευνητή και θαλασσοπόρο, δεν είναι η πρώτη φορά που διακρίνεται στον απαιτητικό τομέα της ποιότητας ζωής. Αντίστοιχα, το 2010, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Mercer Human Resource Consulting την ονόμασε την πρώτη πόλη στον κόσμο όσον αφορά το lifestyle. Φυσικά, όλα αυτά έρχονται με κάποιο κόστος, αφού το Βανκούβερ είναι η 89η πιο ακριβή πόλη στον πλανήτη – μία πολύ καλή σχέση τιμής-απόδοσης παρ΄όλα αυτά.


Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε -ποιος θα το περίμενε;- η Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.


Αν όμως η πόλη του Καναδά δεν αποτέλεσε έκπληξη, ποιες ήταν εκείνες οι πόλεις υπεράνω υποψίας που βρέθηκαν πολύ ψηλά στη λίστα της έρευνας; Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε -ποιος θα το περίμενε;- η Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, την τέταρτη θέση η Ταϊπέι και την έβδομη το Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

Οι λόγοι τώρα πίσω από αυτές τις εκπλήξεις είναι συγκεκριμένοι: H Κουάλα Λουμπούρ διακρίθηκε για την υψηλή ποιότητας φιλοξενία που προσφέρει στους τουρίστες και η Ταϊπέι για την αντιμετώπιση της LGBTQ κοινότητας. Τέλος οι άλλες πόλεις που συμπληρώνουν τη δεκάδα είναι το Μπριζ, το Δουβλίνο, το Νάσβιλ, το Σάο Πάολο, το Αμβούργο και η Γλασκόβη.

Από: Esquire IT


Φωτογραφίες © Getty Images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.