Η κωμόπολη της Σικελίας που προσφέρει δωρεάν σπίτια

Στην Καμαράτα καταπολεμούν την ερήμωση του μέρους παρέχοντας κίνητρα σε υποψήφιους κατοίκους.

Γράφει: Πολυχρόνης Δρακάκης 08 Νοεμβρίου 2019

Μόνο λίγες δεν είναι οι πόλεις και τα χωριά της Ιταλίας που προσφέρουν αρκετά κίνητρα προς κάθε ενδιαφερόμενο προκειμένου να μην ερημώσουν εντελώς ή να αποκτήσουν και πάλι ζωή αν αυτό έχει ήδη συμβεί. Σε περίπτωση λοιπόν που βρίσκεσαι σε φάση αναζήτησης γενικότερα, μάθε πως η μικρή κωμόπολη Καμαράτα, στην καρδιά της Σικελίας και σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων από το Παλέρμο, δίνει δωρεάν σπίτι σε οποιονδήποτε επιθυμεί να μετακομίσει εκεί. 

Το συγκεκριμένο μέρος είναι χτισμένο γύρω από ένα μεσαιωνικό κάστρο και τα περισσότερα κτίρια σε αυτό είναι εγκαταλελειμμένα, κάτι που σημαίνει πως ο κάθε ενδιαφερόμενος θα χρειαστεί να ανακαινίσει το οίκημα που θα επιλέξει, αφού προηγουμένως καταθέσει στις αρχές της Καμαράτα τα σχέδια της διαδικασίας. Επιπλέον, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των €5.000 ως εγγύηση - χρήματα τα οποία θα επιστραφούν αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στο κτίριο. Η σικελική κωμόπολη θα δώσει προτεραιότητα σε νεαρά ζευγάρια με παιδιά, ενώ όσοι μετακομίσουν σε αυτή και έχουν ήδη μωρό ή παιδί θα δεχθούν ένα χρηματικό bonus της τάξεως των €1.000. Ένας από τους πιο αξιοσημείωτους όρους στην προσφορά κτιρίου προς τους νέους κατοίκους είναι πως ο καθένας θα μπορεί να το αξιοποιήσει με τον τρόπο που επιθυμεί, δηλαδή θα μπορεί να το μετατρέψει ακόμη και σε Airbnb ή ξενοδοχείο, κατάστημα ή εστιατόριο κ.ο.κ.

Η κωμόπολη της Σικελίας που προσφέρει δωρεάν σπίτια

Η ίδια πρωτοβουλία έχει ήδη ληφθεί και σε άλλα μέρη της νότιας Ιταλίας, στις κοινότητες Ollollai και Nulvi της Σαρδηνίας και στη Carrega Ligure, στα βόρεια της χώρας, που κατέφυγαν σε αυτή τη λύση προκειμένου να προσελκύσουν νέους κατοίκους. 

Η βασική ιδέα είναι να αναζωογονηθούν και πάλι μικρά μέρη στην ιταλική ενδοχώρα και κατ' επέκταση να ενισχυθεί η εμπορική δραστηριότητα που είναι προσανατολισμένη στην τοπική παραγωγή. 

Από: Esquire IT

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Περισσoτερα για Νέα

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Casa Maria Luigia: Το B&B του Massimo Bottura στην Μόντενα

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως ο παράδεισος των foodies, αφού το Casa Maria Luigia είναι πολλά περισσότερα από ένα ακόμα ξενοδοχείο.

12 γεμάτοι ήλιο προορισμοί για κάθε μήνα του έτους

Ή αλλιώς πώς θα επιλέξεις το σωστό μέρος, τον σωστό μήνα.