Τα καλύτερα Πρωτοχρονιάτικα ταξίδια

Ποτέ δεν είναι αργά για να κλείσεις την επόμενη σπουδαία εμπειρία της ζωής σου.

Κάτι περισσότερο από ένας μήνας παραμένει μέχρι το 2019 να μας αποχαιρετήσει και ήδη όλοι αναζητούν τον ιδανικότερο τρόπο για να γιορτάσουν το γεγονός. Ασφαλώς, ο κορυφαίος είναι ένα ταξίδι, που θα σηματοδοτήσει εκτός των άλλων και την τελειότερη αφετηρία για τη νέα δεκαετία. Ακολουθούν κάποιες από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορείς να ζήσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ακριβώς στη μετάβαση προς το 2020.

Νέα Υόρκη α λα Eyes Wide Shut 

Τα καλύτερα Πρωτοχρονιάτικα ταξίδια

Η Πρωτοχρονιά στη Νέα Υόρκη είναι ένα από τα all time classics του ταξιδιωτικού κόσμου και κάτι που δεν θα πάψει ποτέ να ανήκει στη συγκεκριμένη κατηγορία. Όλα στο στολισμένο και λαμπερό Μεγάλο Μήλο θυμίζουν τις χολιγουντιανές χριστουγεννιάτικες ταινίες, με αποκορύφωμα την αντίστροφη μέτρηση στην Times Square. Εκτός από αυτά βέβαια, υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές προτάσεις για να εμπλουτίσεις την όλη εμπειρία. Μία από αυτές είναι τα shows του McKittrick Hotel, που ισορροπούν ανάμεσα σε Eyes Wide Shut και Macbeth. Για να μπεις στα δωμάτια του ιδιότυπου ξενοδοχείου πρέπει να φορέσεις αρχικά μάσκα και να έχεις κατά νου ότι απαγορεύεται να αγγίξεις το οτιδήποτε.

Κυνηγώντας τα βόρεια φώτα σε παγοθραυστικό στη Λαπωνία

ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2020 2

Τα Northern Lights είναι από μόνα τους ένα θέαμα που αξίζει να δει κάποιος έστω και μία φορά στη ζωή του. Αν δεν σε τρομάζει το υπερβολικό κρύο, προτίμησε να ζήσεις αυτή την εμπειρία με τον επιβλητικό τρόπο, επιβαίνοντας σε παγοθραυστικό. Αν μάλιστα επιθυμείς να το προχωρήσεις και μερικά βήματα πιο πέρα, μπορείς να βουτήξεις με ειδική στολή στο νερό που βρίσκεται κάτω από τον πάγο - σαν ένα είδος αναγέννησης δηλαδή για τη χρονιά που ξεκινά. 

Πυροτεχνήματα στο Burj Khalifa

Τα πρωτοχρονιάτικα events στο Ντουμπάι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν στην ταπεινότερη των περιπτώσεων εντυπωσιακά. Τα όσα γίνονται στην ευρύτερη περιοχή του Burj Khalifa δύσκολα συγκρίνονται με οτιδήποτε αντίστοιχο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου: Ένα μοναδικό show από βεγγαλικά και πυροτεχνήματα που θυμίζει μία άψογα εκτελεσμένη χορογραφία. 

Κρουαζιέρα στην Καραϊβική ή στον Νείλο

Αν πάλι επιθυμείς μία ανάπαυλα από τα χιονισμένα τοπία, τα χιλιάδες φώτα και τα εντυπωσιακά firework shows, τότε φόρα τα μαγιό σου και επίλεξε να πας μία κρουαζιέρα στην πάντοτε ηλιόλουστη Καραϊβική. Η MSC cruises είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες του χώρου, με τα πακέτα της να προσεγγίζουν ολιστικά την εξωτική αν μη τι άλλο εμπειρία, ξεκινώντας από το Μαϊάμι, περνώντας από δεκάδες νησιά της ευρύτερης περιοχής -μεταξύ των οποίων η Τζαμάικα και τη Cayman- και καταλήγοντας στο Μεξικό. Για κάτι πιο οικείο, λιγότερο μακρινό και πιο σύντομο χρονικά, υπάρχουν οι αντίστοιχες στον ποταμό Νείλο, σε σαφώς μικρότερα αλλά και πιο ιδιαίτερα πλοία. 

Πάρτι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2020 3

Αν έχεις δει το "Μία νύχτα στο μουσείο" με τον Ben Stiller, πιθανότατα θα έχεις αναρωτηθεί τι συμβαίνει στους συγκεκριμένους χώρους όταν τα φώτα σβήσουν και οι πόρτες κλείσουν. Στο Λονδίνο πάντως, μπορεί να σου λυθούν πολλές από αυτές τις απορίες καθώς το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας οργανώνει το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς ένα τουλάχιστον αξιοσέβαστο πάρτι με ζωντανή μουσική αλλά και δημοφιλείς DJs της βρετανικής μητρόπολης. Η τιμή εισόδου σε αυτό ανέρχεται στις £90.

Αλλαγή του χρόνου στο Orient Express

Ok, δεν μιλάμε ακριβώς για το Orient Express (δεν έχει άλλωστε δρομολόγια για την Πρωτοχρονιά) αλλά για το "αδερφάκι" του Belmond Eastern & Oriental Express που προσφέρει μία πολυτελή εμπειρία ταξιδιού. Η διαδρομή περνά από σημαντικές ασιατικές μητροπόλεις σε Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Μαλαισία και Λάος, την ίδια στιγμή που ο ταξιδιώτης απολαμβάνει παροχές 5* εντός του τρένου.


Διάβασε ακόμη για τα 7 από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ισλανδίας, τα ομορφότερα και πιο ηλιόλουστα νησιά του κόσμου και τον μυστικό παράδεισο του σκι στην Ελβετία. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.