Το ίσως ομορφότερο road trip

Η διαδρομή του North Coast 500 είναι η σκωτσέζικη απάντηση στο Route 66.

Esquire Team
Γράφει: Μπάμπης Δούκας 31 Ιανουαρίου 2020

Ο ανοιχτός δρόμος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως συνώνυμο της απόλυτης ελευθερίας, γι' αυτό και τα road trips θεωρούνται η ίσως πιο αλέγκρα ταξιδιωτική εμπειρία: Ατελείωτες διαδρομές, όμορφα τοπία και εντυπωσιακές στροφές είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που ενισχύουν τα παραπάνω. Επιπροσθέτως, μία τέτοιου είδους εξόρμηση συγκαταλέγεται εύκολα στο πεδίο των αναμνήσεων που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσεις στη ζωή σου. 

Το περιβόητο Route 66 θεωρείται το απόλυτο του είδους. Η διαδρομή του ξεκινά από τη διασταύρωση της Michigan Avenue με την Jackson Five στο Σικάγο και καταλήγει στην Καλιφόρνια, περνώντας από τις Πολιτείες του  Ιλινόις, του Μιζούρι, του Κάνσας, της Οκλαχόμα, του Τέξας, του Νέο Μεξικό και της Αριζόνα, καλύπτοντας συνολικά περισσότερα από 4.000 χλμ. Αλλά δεν είναι ασφαλώς το μόνο road trip που πρέπει να βρίσκεται στη λίστα κάθε θαρραλέου ταξιδιώτη.

Το ίσως ομορφότερο road trip
ROAD TRIP ΣΚΩΤΙΑ NORTH COAST 500 2
ROAD TRIP ΣΚΩΤΙΑ NORTH COAST 500 3

Μία εξαιρετική, περιπετειώδης και πανέμορφη εναλλακτική -και ασφαλώς πιο εφικτή για οποιονδήποτε Ευρωπαίο- είναι το North Coast 500, στη Σκωτία. Η διαδρομή NC500 ξεκινά από την πόλη του Inverness, στα βόρεια της χώρας. Η αρχική κατεύθυνση είναι προς τα δυτικά, διαπερνώντας το Applecross, το Torridon και το Ullapool αλλά και κάποια ακόμη πιο απρόσιτα όσο και εντυπωσιακά σημεία όπως το Caithness και το John o' Groats, για να συνεχίσει προς το νότο και το Dingwall, για να καταλήξει και πάλι στο Inverness. Το συνολικό του μήκος είναι 830 χλμ και οι experts του ταξιδιωτικού κόσμου προτείνουν να το ολοκληρώσει κάποιος σε 5-7 ημέρες. 

Η τελική διαμόρφωσή του έγινε το 2014 από την ΜΚΟ North Highland Initiative που έχει ιδρύσει ο Πρίγκιπας Κάρολος, στο πλαίσιο της τουριστικής ανάδειξης κάποιων περιοχών της χώρας. Μεταξύ των υπόλοιπων αξιοθέατων, μπορεί κάποιος να δει το επιβλητικό κάστρο του 14ου αιώνα Dunrobin, την παραλία Balnakeil που θυμίζει Καραϊβική, τους μυστηριώδεις βράχους Hill O' Many Stanes, τα σπήλαια Smoo, τα απόκρημνα cliffs του Duncansby Stacks και πλήθος αποστακτηρίων όπως τα Old Pulteney και Glenmorangie.

ROAD TRIP ΣΚΩΤΙΑ NORTH COAST 500 4
ROAD TRIP ΣΚΩΤΙΑ NORTH COAST 500 5
ROAD TRIP ΣΚΩΤΙΑ NORTH COAST 500 6

Διάβασε ακόμη για τη γαστρονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης Μπολόνια, 7 από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της Ισλανδίας, την πιο cool πόλη της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ Βοστώνη και την τρελή ιστορία του Νησιού των Τριαντάφυλλων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου