To Playstation 5 ανακοίνωσε τα πρώτα του video games

Ήταν μία μεγάλη στιγμή για τους gamers όλου του πλανήτη.

Περιμέναμε πολύ, πάρα πολύ καιρό ενώ λόγω καραντίνας και κορονοϊού υπήρχε και ο κίνδυνος της καθυστέρησης. Μάλιστα, κάποια στιγμή, μετά την πρώτη αναγγελία της Sony ότι θα υπάρξει αναβολή της ανακοίνωσης για το PlayStation 5 εξαιτίας της πανδημίας, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φοβήθηκαν ότι η νέα υπερσύγχρονη κονσόλα δε θα είναι κοντά μας μέσα στο 2020. Τελικά, η ιαπωνική εταιρεία έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, δίνοντας στη δημοσιότητα τις νέες εκπληκτικές δυνατότητες του PS5 ενώ παράλληλα ανέβασε την προσδοκία στα ύψη ανακοινώνοντας τα πρώτα games που το αφορούν.

Τι περιλαμβάνει τώρα η συγκεκριμένη λίστα; Video games για όλα τα γούστα που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις "διαστημικές" ταχύτητες και τα κινηματογραφικά γραφικά του PS5 προετοιμάζοντας παράλληλα τη νέα εποχή στο σύμπαν του gaming.

Oddworld: Soulstorm

Αν θυμάσαι το Oddworld: Abe's Oddysee τότε είσαι (α) παλιός gamer και (β) διαθέτεις εκλεπτυσμένα γούστα στο gaming. To πολύ ιδιαίτερο platform game με την αγάπη για τα puzzle επιστρέφει δριμύτερο στον 21ο αιώνα.

Spider-Man: Miles Morales

Τα δύο στοιχεία που το κάνουν άξιο λόγου είναι ότι πρόκειται για παραγωγή της Insomniac Games και το ότι αντί για τον Peter Parker, το video game έχει για πρωταγωνιστή τον "έγχρωμο" Miles Morales.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Κομίστικα γραφικά, nerd concept, sci-fi αναφορές. Τι δουλειά όμως έχουν τα platform games σε μία κονσόλα με διαστημικές δυνατότητες; Το Ratchet & Clank φιλοδοξεί να δώσει την απάντηση. Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Returnal

Η πρωταγωνίστρια του game με τη χαρακτηριστική διχρωμία στο βλέμμα προσκρούει σε έναν εξωγήινο πλανήτη. Τα time loops στα οποία θα βρεθεί θα επιστρέφουν ξανά και ξανά στο σημείο μηδέν. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι το trailer δείχνει τουλάχιστον εντυπωσιακό.

DEATHLOOP

Μιλώντας για times loops, βρίσκουμε ακριβώς το ίδιο concept στο DEATHLOOP, με τη διαφορά πως εδώ μιλάμε για ένα πολύ εντυπωσιακό first person shooter που θέλει να κλέψει την παράσταση.

 Godfall

Τεράστια σπαθιά, ισχυρά ξόρκια, co-op gameplay και ατμόσφαιρα βγαλμένη από fantasy λογοτεχνία που έχει πάρει αναβολικά.  Λογικά, το PS5 θα αποτελέσει το κατάλληλο περιβάλλον για να απογειωθεί η δράση.

Resident Evil: Village

Δεν έχουμε να πούμε πολλά εδώ. Το θρυλικό franchise επιστρέφει και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το πεδίο δράσης: Ο τρόμος τώρα δε λαμβάνει χώρα σε ένα κρυφό εργαστήριο ή κάποιο εγκαταλελειμμένο κτίριο αλλά σε ένα ολόκληρο χωριό.

Horizon Forbidden West

Αφού πρώτα τα έβαλε με όποιο πιθανό ή απίθανο ρομποτικό πλάσμα βρήκε μπροστά της Horizon Zero Dawn, η Aloy παίρνει το τόξο της και πηγαίνει προς τη Δύση για να ανακαλύψει και άλλα στοιχεία για το σκοτεινό (;) της παρελθόν. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου