To Facebook δημιουργεί γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Και θα μοιάζουν σαν ένα απλό ζευγάρι Ray-Ban.

Γράφει: Esquire Editors 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο αμερικανικός κολοσσός Facebook ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την ιταλική εταιρεία Luxottica για την παραγωγή smartglasses. Με το όνομα Project Aria, η έρευνα για την τελειοποίηση των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας του Facebook θα έχει ως πρώτο καρπό ένα ζευγάρι με την υπογραφή Ray-Ban.

Σε αντίθεση με τα Google Glass (τα smartglasses που είχε κυκλοφορήσει η Google) αυτά μοιάζουν με ένα "κανονικό" ζευγάρι γυαλιά οράσεως. Μια εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία επιτρέπει σε έναν σκελετό που φαίνεται απλός να έχει ενσωματωμένα επάνω του κάμερες, μικρόφωνα, μπαταρίες κ.λπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, σε πρώτο στάδιο τα γυαλιά δεν θα βγουν στο εμπόριο, αλλά θα χρησιμοποιηθούν σαν ένα ερευνητικό εργαλείο που θα βοηθήσει την εταιρεία να συλλέξει πληροφορίες ώστε να κατανοήσει πώς η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Ο μελλοντικός στόχος είναι να εξελιχθούν σε έναν ψηφιακό προσωπικό βοηθό που θα είναι αρκετά "έξυπνος" ώστε να ανιχνεύει τυχόν εμπόδια στο δρόμο, να σε προμηθεύει με στατιστικά στοιχεία και πίνακες κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού meeting , ακόμα και να σε βοηθούν να ακούς καλύτερα όταν γύρω σου έχει θόρυβο.

Ήδη μέσα στο μήνα που διανύουμε, περίπου 100 στελέχη και συνεργάτες του Facebook θα αρχίσουν να τα χρησιμοποιούν. "Φορώντας τα μέσα στην ημέρα, στο σπίτι, στη δουλειά τους και σε δημόσιους χώρους, θα συγκεντρώνουν δεδομένα που θα υποστηρίξουν την εξέλιξη των αλγορίθμων οι οποίοι θα επιτρέψουν κάποια στιγμή τα ΑR γυαλιά να γίνουν μια πραγματικότητα", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Όλοι όσοι τα χρησιμοποιήσουν θα περάσουν πρώτα από μια ειδική εκπαίδευση ώστε να ξέρουν ακριβώς πού και πότε μπορούν να συλλέγουν δεδομένα, στα οποία οι ίδιοι δεν θα έχουν πρόσβαση. Καθώς το project εξελίσσεται, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συγκεντρώσει εθελοντές με διαφορετικά χαρακτηριστικά (φύλο, ύψος, σωματότυπος, φυλή κ.λπ.) να συμμετάσχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα.  

Όπως διευκρινίστηκε, όσοι τα φορούν σ’ αυτό το πρώτο ερευνητικό στάδιο θα έχουν μια ειδική στολή που θα επιτρέπει στους άλλους να καταλαβαίνουν ότι έχουν επάνω τους συσκευή καταγραφής δεδομένων, ενώ ένα λευκό φωτάκι πάνω στα γυαλιά θα υποδεικνύει ότι γίνεται καταγραφή.

Από: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ανδρόπαυση, την 'αντρική εμμηνόπαυση'

Μια φυσική διαδικασία που συμβαίνει στους άνδρες και συνεπάγεται μείωση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Οι τέλειες ασκήσεις για να χτίσεις πανίσχυρα πόδια

Θα δεις αξιοσημείωτα αποτελέσματα μόλις με 30 λεπτά άσκησης την εβδομάδα.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μάθαμε πότε θα δούμε τα νέα iPad

H Apple ανακοίνωσε επίσημα την ημερομηνία της παρουσίασης των νέων προϊόντων της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Carys Zeta Douglas, ο 'κλώνος' της Catherine Zeta-Jones

Δες την κόρη της Catherine Zeta-Jones και του Michael Douglas να γιορτάζει τα 21α γενέθλιά της.

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου