To Facebook δημιουργεί γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας

Και θα μοιάζουν σαν ένα απλό ζευγάρι Ray-Ban.

Γράφει: Esquire Editors 17 Σεπτεμβρίου 2020

Ο αμερικανικός κολοσσός Facebook ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την ιταλική εταιρεία Luxottica για την παραγωγή smartglasses. Με το όνομα Project Aria, η έρευνα για την τελειοποίηση των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας του Facebook θα έχει ως πρώτο καρπό ένα ζευγάρι με την υπογραφή Ray-Ban.

Σε αντίθεση με τα Google Glass (τα smartglasses που είχε κυκλοφορήσει η Google) αυτά μοιάζουν με ένα "κανονικό" ζευγάρι γυαλιά οράσεως. Μια εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία επιτρέπει σε έναν σκελετό που φαίνεται απλός να έχει ενσωματωμένα επάνω του κάμερες, μικρόφωνα, μπαταρίες κ.λπ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Facebook, σε πρώτο στάδιο τα γυαλιά δεν θα βγουν στο εμπόριο, αλλά θα χρησιμοποιηθούν σαν ένα ερευνητικό εργαλείο που θα βοηθήσει την εταιρεία να συλλέξει πληροφορίες ώστε να κατανοήσει πώς η τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας (AR) μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Ο μελλοντικός στόχος είναι να εξελιχθούν σε έναν ψηφιακό προσωπικό βοηθό που θα είναι αρκετά "έξυπνος" ώστε να ανιχνεύει τυχόν εμπόδια στο δρόμο, να σε προμηθεύει με στατιστικά στοιχεία και πίνακες κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού meeting , ακόμα και να σε βοηθούν να ακούς καλύτερα όταν γύρω σου έχει θόρυβο.

Ήδη μέσα στο μήνα που διανύουμε, περίπου 100 στελέχη και συνεργάτες του Facebook θα αρχίσουν να τα χρησιμοποιούν. "Φορώντας τα μέσα στην ημέρα, στο σπίτι, στη δουλειά τους και σε δημόσιους χώρους, θα συγκεντρώνουν δεδομένα που θα υποστηρίξουν την εξέλιξη των αλγορίθμων οι οποίοι θα επιτρέψουν κάποια στιγμή τα ΑR γυαλιά να γίνουν μια πραγματικότητα", αναφέρεται στην ανακοίνωση. Όλοι όσοι τα χρησιμοποιήσουν θα περάσουν πρώτα από μια ειδική εκπαίδευση ώστε να ξέρουν ακριβώς πού και πότε μπορούν να συλλέγουν δεδομένα, στα οποία οι ίδιοι δεν θα έχουν πρόσβαση. Καθώς το project εξελίσσεται, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα συγκεντρώσει εθελοντές με διαφορετικά χαρακτηριστικά (φύλο, ύψος, σωματότυπος, φυλή κ.λπ.) να συμμετάσχουν στο ερευνητικό πρόγραμμα.  

Όπως διευκρινίστηκε, όσοι τα φορούν σ’ αυτό το πρώτο ερευνητικό στάδιο θα έχουν μια ειδική στολή που θα επιτρέπει στους άλλους να καταλαβαίνουν ότι έχουν επάνω τους συσκευή καταγραφής δεδομένων, ενώ ένα λευκό φωτάκι πάνω στα γυαλιά θα υποδεικνύει ότι γίνεται καταγραφή.

Από: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Πώς η Julia Roberts κατάφερε να αμείβεται το ίδιο με τους άνδρες ηθοποιούς;

Η ηθοποιός είχε πάρει 20 εκατομμύρια δολάρια για τον ρόλο της στην ταινία 'Erin Brockovich'.

Η άγνωστη σχέση του Colin Farrell με την Elizabeth Taylor

O Ιρλανδός ηθοποιός μίλησε για τη σχέση που είχε με τη θρυλική σταρ τα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Οι συσκευές που δε θα έχουν WhatsApp προσεχώς

Οι νέες ενημερώσεις αποκλείουν την πρόσβαση στην πλατφόρμα από συγκεκριμένες συσκευές.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η υβριδική προπόνηση ενός θρύλου του τρεξίματος

Προπόνηση με αντιστάσεις και cardio, σε συνδυασμό, για τον θρυλικό Ryan Hall, τον μεγάλο Αμερικανό δρομέα μεγάλων αποστάσεων.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Porsche 911 κι ένα μυστήριο που πλανάται 60 χρόνια

Μια δικαστική διαμάχη με πολλά εκατομμύρια για το ιστορικό μοντέλο.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μηνιαία αποχή από τον αυνανισμό, ένα νέο κίνημα

Γιατί δεν ωφελεί το να κρατάς τα χέρια σου μακριά από το εργαλείο σου για έναν ολόκληρο μήνα.

Γραφει Πωλινα Φραγκου