Πότε έρχεται τελικά το iPhone 12; Ή πιο άμεσα, πότε θα παρουσιαστεί το νέο smartphone της Apple; Αυτές είναι δύο από τις ερωτήσεις που έχουν πληκτρολογηθεί αρκετά στις μηχανές αναζήτησης του διαδικτύου τους τελευταίους μήνες. Είναι γεγονός πως η αμερικανική εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ημερομηνία παρουσίασης της πολυαναμενόμενης συσκευής, με τις φήμες να οργιάζουν για ακόμη μία φορά.

Ο συνήθως αξιόπιστος insider Jon Prosser, χτύπησε και πάλι μέσω Twitter, αναφέροντας πως αυτό θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα αργότερα, τα iPhone 12 και iPhone 12 Pro θα είναι διαθέσιμα και για προπώληση.

Συνηθίζεται τα events της Αpple να λαμβάνουν χώρα ετησίως στα μέσα Σεπτεμβρίου, πάντα συνοδευόμενα από τεράστιο hype, κάτι που δεν συνέβη φέτος. Επίσης, το event του 2020 θα είναι διαδικτυακό. Οι λόγοι για τα παραπάνω είναι προφανείς:

Η πανδημία του κορονοϊού επηρεάσε και την τεχνολογική βιομηχανία τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού όσο και στο πεδίο της παραγωγής. Δημιουργήθηκαν τεράστιες καθυστερήσεις, κάτι που είναι απολύτως λογικό. Η Apple δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ακολουθεί τη δική της στρατηγική και να μην τοποθετείται πάνω σε φήμες και ανεπίσημες πληροφορίες. Το "πρόβλημα" δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα από την επιθυμία των fans και πιστών πελατών της να μάθουν έστω και κάποιες μικρές λεπτομέρεις - και αυτό συνήθως οδηγεί σε διαδικτυακή υστερία. 

Από τα όσα πάντως ξέρουμε ως τώρα, οι νέες εκδοχές του δημοφιλούς smartphone (iPhone 12, iPhone 12 Max, iPhone 12 Pro και iPhone 12 Pro Max) θα έχουν OLED οθόνες, που ξεκινούν από τις 5,4'' και φτάνουν μέχρι τις 6,7''. Στο κομμάτι του σχεδιασμού, η αμερικανική εταιρεία θα διατηρήσει το ορθογώνιο σχήμα με στρογγυλεμένες άκρες, με το iPhone 12 να παραπέμπει αρκετά στην εμφάνιση του iPhone 5. Και τα 4 μοντέλα αναμένεται να είναι συμβατά με το 5G και θα υπάρχει μία προεπιλεγμένη εναλλαγή για το νέο A14 Bionic chip - το πρώτο που φτιάχνει η Apple ακολουθώντας μία διαδικασία 5 νανομέτρων, με μικρότερα από τα τωρινά chipsets αλλά εξίσου αποδοτικά. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα υπάρχει μεγαλύτερη ισχύς επεξεργασίας, η οποία θα υποστηρίζεται από 4/6 GB RAM αναλόγως μοντέλου. 

Τα βασικά μοντέλα θα φέρουν dual camera ίδια με αυτή του iPhone 11 ενώ τα Pro θα έχουν τις 3 κάμερες των προκατόχων τους με καινούριο LiDAR scanner, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της επαυξημένης πραγματικότητας. Παρότι είναι δύσκολο να πούμε τα ακριβή ποσά των μοντέλων του iPhone 12, υπάρχουν κάποιες εκτιμήσεις που προέρχονται από τους (συνήθως αξιόπιστους) insiders του Twitter.

Ξεκινώντας από το iPhone 12 των 64 GB -την πιο απλή εκδοχή δηλαδή- οι τιμές μπορεί να αρχίζουν από τα $649 και θα ανέβουν στα $749 για την έκδοση με την οθόνη των 6,1''. Το αμέσως μεγαλύτερο iPhone 12 ίσως να κοστολογείται στα $849, ενώ οι τιμές για το iPhone 12 Prο θα ξεκινούν από $999 και για το iPhone 12 Pro Max από τα $1.099. Μαζί με φόρους αλλά και αναλόγως χωρητικότητας μπορεί να αγγίξουν και τα $1.750 για την έκδοση του Pro Max των 512 GB. Και αυτές είναι οι τιμές που πιθανότατα θα ισχύουν για την αμερικανική αγορά.


φωτογραφίες ©Getty Images