Μετά την πρόσφατη, επιτυχημένη κυκλοφορία του SEGA Genesis Mini και του Game Gear Micro στην Ιαπωνία, άπαντες περίμεναν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της γνωστής εταιρείας. Από ό,τι φαίνεται, μία νέα, μικρότερη εκδοχή του Dreamcast πρόκειται να αποτελέσει την επερχόμενη κίνηση της SEGA.

Ο creative producer της SEGA Yosuke Okunari έδωσε συνέντευξη στο ιαπωνικό περιοδικό Famitsu και μεταξύ άλλων μίλησε για την επόμενη micro console της εταιρείας, που πιθανότατα θα ονομάζεται Dreamcast Mini. "Οι fans μπορούν να περιμένουν μία ακόμη κλασική κονσόλα, πολύ σύντομα. Το concept της θα βρίσκεται πολύ κοντά στο Mega Drive Mini. Μπορεί να είναι ένα SG-1000 Mini ή ένα Dreamcast Mini" ανέφερε χαρκατηριστικά.

Υπενθυμίζουμε πως το Dreamcast κυκλοφόρησε ως κλασική κονσόλα από την SEGA στις 27 Νοεμβρίου 1998 στην Ιαπωνία, στις 9 Σεπτεμβρίου 1999 στη Βόρεια Αμερική και στις 14 Οκτωβρίου 1999 στην Ευρώπη. Ήταν η πρώτη παιχνιδομηχανή έκτης γενιάς, πριν από το PlayStation 2 της Sony, το GameCube της Nintendo και το Xbox της Microsoft. Το Dreamcast ήταν η τελευταία οικιακή κονσόλα της Sega, σηματοδοτώντας το τέλος των 18 ετών της εταιρείας στην εν λόγω αγορά.

Το Dreamcast υποστηρίχθηκε από μία σημαντική καμπάνια για την προώθησή του, κερδίζοντας αρχικά το ενδιαφέρον. Παρά το επιτυχημένο ξεκίνημά του σε όλες τις προαναφερθείσες αγορές, οι  πωλήσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες, ειδικά από τη στιγμή που η Sony "έσπρωξε" πολύ δυνατά το PlayStation 2. Το Dreamcast σταμάτησε τελικά από την παραγωγή στις 31 Μαρτίου 2001, πουλώντας τελικά 9,13 εκατομμύρια κονσόλες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ποιος ξέρει, ίσως η mini εκδοχή του να τα πάει καλύτερα.