Το One Μore Τhing event της Apple έφερε τη νέα γενιά του MacBook Air

Τι ακριβώς παρουσίασε o τεχνολογικός κολοσσός στο event-έκπληξη.

Το One Μore Τhing event της Apple έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης και σε αυτό, όπως αναμενόταν, παρουσιάστηκε το MacBook Air του 2020 που θα είναι το πρώτο εφοδιασμένο με τον M1 επεξεργαστή. Ο τελευταίος εισάγει καινούρια χαρακτηριστικά στην πιο φρέσκια γραμμή MacBooks και δίνει μεγαλύτερη αυτονομία, κάτι που μεταφράζεται σε σημαντική αύξηση στις επιδόσεις του σε όλους τους τομείς.

Το νέο MacBook Air είναι από τους πρώτους υπολογιστές της Apple που διαθέτει το Arm-based CPU της εταιρείας, που σχεδιάστηκε ειδικά γι' αυτό. Το M1 chip είναι παρόμοιο με τον επεξεργαστή που υπάρχει στα πρόσφατα iPhone 12 και iPad Air.

Διαφοροποιείται αισθητά από τα αντίστοιχα που έφτιαχνε μέχρι πρότινος η Intel για την Apple, με ένα από τα πιο εντυπωσιακά features της ταχύτητάς του να είναι το γεγονός πως ο υπολογιστής θα είναι πλήρως λειτουργικός σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου από τη στιγμή που θα τον ανοίξεις. Έχει ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία και πρωτόγνωρες επιδόσεις. 

Η τιμή του ξεκινά από τα $999, όπως ακριβώς και το προηγούμενο μοντέλο που βγήκε στην αγορά τον περασμένο Μάρτιο, ενώ θα είναι διαθέσιμο προς πώληση από τις 17 Νοεμβρίου - οι προπαραγγελίες ασφαλώς έχουν ξεκινήσει. 

Το βασικό μοντέλο περιλαμβάνει ένα επταπύρηνο GPU, 256 GB χώρου αποθήκευσης και 8 GB μνήμης. Το οκταπύρηνο μοντέλο θα έχει τη δυνατότητα αποθηκευτικού χώρου της τάξεως των 512 GB, κάτι που εξηγεί και την αυξημένη τιμή των $1.249. Υπάρχει επιπροσθέτως η δυνατότητα για 16 GB μνήμης και  2 TB αποθηκευτικού χώρου έναντι του ποσού των $2.049.

Το One Μore Τhing event της Apple έφερε τη νέα γενιά του MacBook AirApple

Η Apple δίνει παράλληλα στους χρήστες την ευκαιρία να αποκτήσουν τη συσκευή με προ-εγκατεστημένα τα Final Cut Pro X και Logic Pro X - περιττό να αναφέρουμε ότι αυτά ανεβάζουν το κόστος κατά $299,99 και $199,99 αντίστοιχα. 

Όπως και ο προκάτοχός του, το νέο MacBook διατίθεται σε χρυσό, ασημί και space gray. Υπενθυμίζουμε πως ήταν η τρίτη παρουσίαση της αμερικανικής εταιρείας τους τελευταίους μήνες και η αμέσως επόμενη από εκείνη του iPhone 12

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι είναι πάλι αυτή η μέθοδος των 168 ωρών

Μάθε πώς μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου μέσω αυτής.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Προστατεύοντας το iPhone σου από χακάρισμα

Το λεγόμενο MFA bombing -σε απλά ελληνικά οι απόπειρες να χακάρουν το iPhone σου- φαίνεται πως είναι σε έξαρση. Εντός βλέπεις, πώς θα είσαι προετοιμασμένος.

Γραφει Παυλος Κρουστης