Ίσως η πιο ξεχωριστή εκδοχή του iPhone 12

Το Apple 1 της Caviar είναι αφιερωμένο στον Steve Jobs.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 14 Δεκεμβρίου 2020

Σε περίπτωση που δεν είχες ακούσει ποτέ πριν το όνομά της, η Caviar είναι μία ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται στη μετατροπή και το customization iPhones, με ιδιαίτερη προτίμηση στο να δημιουργεί σπάνιες και πανάκριβες θήκες για το δημοφιλές smartphone ή ακόμη και εξαιρετικά συλλεκτικές εκδοχές του. Αυτό έκανε και τώρα παρουσιάζοντας το Apple 1, μία extravagant edition του iPhone 12 Pro.

Ίσως η πιο ξεχωριστή εκδοχή του iPhone 12
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ IPHONE APPLE 1 CAVIAR 1

Το όνομα όσο και κάποια βασικά αισθητικά στοιχεία του custom made iPhone της Caviar προέρχονται ασφαλώς από τον Apple I ή Apple-1, τον πρώτο desktop υπολογιστή της κορυφαίας πια τεχνολογικής εταιρείας, που έφτιαξε κυριολεκτικά με τα χέρια του ο συνιδρυτής Steve Wozniak το 1976, έπειτα από μία ιδέα του φίλου και συνεργάτη του Steve Jobs.

Το νέο κινητό τηλέφωνο της  Caviar λοιπόν θυμίζει τον Apple 1, φέροντας στην επιφάνειά του ένα αυθεντικό κομμάτι του πρωτότυπου υπολογιστή, με την υπογραφή μάλιστα του ίδιου του Wozniak. Η υπόλοιπη θήκη που το περιβάλλει είναι ξύλινη, με την γυαλιστερή οθόνη τιτανίου να ξεχωρίζει.

Η τιμή του Apple 1 phone (για το οποίο θα φτιαχτούν μόλις 9 αριθμημένα αντίτυπα) ξεκινά λίγο παραπάνω από το ποσό εκκίνησης για το iPhone 12 και πιο συγκεκριμένα από τα $9.900 (ή €8.150 αν προτιμάς).

Λογικό, αν σκεφτεί κάποιος ότι αποκτάς, κυριολεκτικά, ένα κομμάτι από την ιστορίας της αμερικανικής εταιρείας αλλά και της ίδιας της τεχνολογικής εξέλιξης στη γέννησή της. Fun fact: Πρόσφατα, ένας από τους πρώτους υπολογιστές Apple 1 που βγήκαν στην παραγωγή δημοπρατήθηκε έναντι $905.000.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης