Η Moon Mark πηγαίνει τα motorsports στο φεγγάρι

Ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα, ένα γιγάντιο άλμα για τα race cars στη Σελήνη.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 15 Δεκεμβρίου 2020

Μετά τον διαστημικό τουρισμό, φαίνεται πως ακολουθούν τα διαστημικά σπορ. Αυτό φαίνεται πως έχει κατά νου η εταιρεία Moon Mark, η οποία φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη που θα διοργανώσει αγώνες ταχύτητας στη σεληνιακή επιφάνεια. Η αμερικανική εταιρεία έχει ξεκινήσει τη συνεργασία της με το brand αεροναυπηγικής και διαστήματος Lunar Outpost.

Το φιλόδοξο πλάνο τους περιλαμβάνει αγώνες ταχύτητας στη Σελήνη και μάλιστα μέσα στο 2021. Η γενικότερη ιδέα είναι να μεταφερθούν εκεί δύο τετράτροχα moon rovers -προφανώς με κάποιο διαστημόπλοιο που θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφαλή μεταφορά τους- τα οποία θα αναμετρηθούν σε μία προκαθορισμένη διαδρομή.

Ασφαλώς, θα πλοηγηθούν στη σεληνιακή επιφάνεια remotely και η δράση τους θα καταγράφεται από 360-degree cameras, με την εικόνα να μεταφέρεται live στη Γη.

Τα οχήματα θα είναι τροποποιημένες εκδοχές των Lunar Outpost’s Mobile Autonomous Prospecting Platforms, που έχουν σχεδιαστεί αρχικά για εξερεύνηση επιφανειών σε άλλους πλανήτες.

Σύμφωνα με την Moon Mark, τα συγκεκριμένα οχήματα "θα είναι τα πιο γρήγορα που προσγειώθηκαν ποτέ στην επιφάνεια του φεγγαριού". Η εταιρεία φέρεται να έχει κάνει μάλιστα τις πρώτες επαφές για το project με την SpaceX του Elon Musk.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι

Όπως όλα δείχνουν, ο γάμος του Γιάννη και της Mariah θα γίνει στην Πύλο.

Η Αθήνα της αφρικανικής σκόνης κάνει κακό στο δέρμα μας, λέει πρόσφατη έρευνα

Έχουμε τη λίστα με τις 10 πόλεις που είναι οι χειρότερες για το δέρμα παγκοσμίως.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει (κι άλλα) λεφτά στη Meta σύμφωνα με τον Mark Zuckerberg

Για να θερίσεις, θα πρέπει πρώτα να σπείρεις και αυτό κάνει στην παρούσα φάση.

Γραφει Παυλος Κρουστης