Όταν τον Νοέμβριο του 2000 το πρώτο Hitman (Codename 47) έκανε την εμφάνισή του στο PC, ελάχιστοι είχαν προβλέψει την επιτυχία που θα γνώριζε το stealth video game της Eidos Interactive και της Square Enix και, μετέπειτα, της δανέζικης IO Interactive. Σήμερα, 21 χρόνια, 7 παιχνίδια (μαζί με τις spinoff εκδόσεις) και 2 ταινίες μετά, το επικό franchise που μεγάλωσε γενιές και γενιές gamers ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία, με το Hitman 3.

Ο Agent 47 επιστρέφει, ως ένας αδίστακτος επαγγελματίας, για να εκτελέσει τα σημαντικότερα συμβόλαια ολόκληρης της καριέρας του, δίνοντας στους παίκτες νέες δυνατότητες.

Η ιστορία μέχρι τώρα

Κεντρικός ήρωας είναι ασφαλώς ο Πράκτορας 47, ένας κατά παραγγελία δολοφόνος της φανταστικής οργάνωσης International Contract Agency (ICA), που βγάζοντας από τη μέση άλλους εγκληματίες υψηλής κλάσης σε όλο τον πλανήτη έχει δημιουργήσει ένα άψογο ρεκόρ, όντας περιζήτητος στις ελίτ που αναζητούν τέτοιου είδους υπηρεσίες.

Η σειρά παιχνιδιών Hitman χωροθετείται σε semi-open environments και η δράση παρουσιάεται από την προοπτική τρίτου προσώπου.

Ο παίκτης έχει συγκεκριμένους στόχους και αποστολές να φέρει εις πέρας. Κάθε τίτλος μέχρι τώρα έχει διαφορετικά story arcs που ως επί το πλείστον δεν αλληλεπιδρούν.

Τι νέο φέρνει το Hitman 3

Εκείνο που παρουσιάζει αρχικά ενδιαφέρον είναι η ύφανση της ιστορίας σε ένα globe-trotting μοτίβο, όπου κάθε συμμαχία μπορεί να αλλάξει αμέσως. 

Η IO  παραδίδει στους χρήστες νέα επίπεδας δράσης - πρωτόγνωρα ακόμη και για τους φανατικούς του τίτλου. Υπάρχει ακόμη πιο έντονο το επίπεδο της έκπληξης, με τους παίκτες να καλούνται να βρουν λύσεις χωρίς όπλα σε καινούρια, παράξενα μέρη. Διευρύνεται λοιπόν έτσι το κομμάτι του αυτοσχεδιασμού. Βλέπουμε, τέλος, μία καταπληκτική σύνθεση ιστορίας και gameplay.

Το Hitman 3 είναι διαθέσιμο από τις 20 Ιανουαρίου 2021 για τα PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, Google Stadia, Nintendo Switch και PC (μέσω του Epic Games Store).