Διαστημικός τουρισμός σε τιμή ευκαιρίας

Πλέον, δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να εκπληρώσεις το όνειρό σου.

Ο διαστημικός τουρισμός είναι κάτι που απασχολεί έντονα τον Jared Isaacman. Ο τελευταίος είναι ένας 37χρονος δισεκατομμυριούχος που έχει ήδη νοικιάσει ένα διαστημόπλοιο Dragon Crew από τη SpaceX. Η πτήση του, που θα λάβει χώρα τον Οκτώβριο, θα αποτελέσει την πρώτη διαστημική αποστολή χωρίς επαγγελματίες αστροναύτες. Επιπλέον, για πρώτη φορά, δεν θα φιλοξενεί αποκλειστικά δισεκατομμυριούχους που θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι αναψυχής ανάμεσα στ' αστέρια.

Τι θέλει να πετύχει ο Isaacman

Αυτό που θέλει να κάνει ο Isaacman, είναι το να πάει μαζί με άλλους τρεις "κανονικούς ανθρώπους" μια βόλτα κάπου στο ηλιακό μας σύστημα. Από τις τέσσερις θέσεις του διαστημοπλοίου, την πρώτη έχει ήδη καταλάβει ένας εργαζόμενος στο Ερευνητικό Νοσοκομείων Παίδων Τζουντ του Μέμφις, το οποίο νοσηλεύει δωρεάν παιδιά και αναπτύσσει θεραπείες για τον παιδικό καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Το συγκεκριμένο άτομο, του οποίου το όνομα δεν έχει ανακοινωθεί, επέζησε ως παιδί από καρκίνο επωφελούμενο του συγκεκριμένου νοσοκομείου και, όταν μεγάλωσε, επέστρεψε σε αυτό για να εργαστεί.

Η δεύτερη θέση θα κληρωθεί μέσω μίας εκστρατείας δωρεών, η οποία φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 200 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα δωθούν στο νοσοκομείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνεις κάποια δωρεά για να συμμετέχεις στην κλήρωση, οπότε εδώ κουμπώνει η δική σου ευκαιρία για δωρεάν διακοπές στο διάστημα.

Οι μόνοι περιορισμοί που τίθενται είναι ότι θα πρέπει να έχεις ύψος από 1,80 και πάνω, να ζυγίζεις λιγότερο από 110 κιλά και να περάσεις με επιτυχία από κάποιες σωματικές και ψυχολογικές δοκιμασίες. Πάντως, ο Elon Musk δήλωσε πρόσφατα: "Αν μπορείς να μπεις μέσα στο τρενάκι του τρόμου του λούνα παρκ, τότε μπορείς να πετάξεις με το Dragon".

Η τρίτη θέση θα δοθεί σε έναν επιχειρηματία που θα επιλεγεί μέσω μιας διαδικασίας παρόμοιας με αυτής του Shark Tank, ενός αμερικανικού reality show στο οποίο επίδοξοι επιχειρηματίες παρουσιάζουν τις ιδέες και τα project τους σε πιθανούς επενδυτές.

Διαστημικός τουρισμός σε τιμή ευκαιρίαςiSTOCK

Τέλος, εννοείται, υπάρχει και ο Isaacman για την τέταρτη θέση, ο οποίος δεν θα είναι ένας απλός επιβάτης, καθώς αυτή τη στιγμή μελετάει για να γίνει πιλότος και αστροναύτης έτσι ώστε να πάνε όλα καλά κατά τη διάρκεια της διαστημικής πτήσης.

Να σημειώσουμε ότι ο φιλάνθρωπος δισεκατομμυριούχος έχει ήδη δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στο ποσό που συγκεντρώνεται για το νοσοκομείο στο Μέμφις και θα καλύψει όλο το κόστος της διαστημικής αποστολής, χωρίς να έχει δοθεί στη δημοσιότητα ο τελικός λογαριασμός.

Το Crew Dragon, που θα εκτοξευτεί μέσω ενός πυραύλου Falcon 9 από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα, θα κάνει τον γύρο της Γης για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια θα επιστρέψει στον πλανήτη μας για να προσθαλασσωθεί στον Ατλαντικό.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

5 πράγματα που θα αυξήσουν το πάθος στη σχέση σου

Μην αγχώνεσαι για τίποτα. Σου έχουμε τη λύση ακόμα και αν νομίζεις πως το παιχνίδι έχει τελειώσει.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Ο Novak Djokovic αφήνει σιγά σιγά τη ρακέτα και πιάνει το κρασί

Μία νέα καριέρα περιμένει τον Nole όταν και αν αποφασίσει να αποσυρθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Λίγη ακόμη Sydney Sweeney στη Χαβάη δεν έβλαψε κανέναν

Την είδαμε να κρέμεται ανάποδα από την οροφή αυτοκινήτου. Δεν περιγράφουμε άλλο.

Γραφει Πωλινα Φραγκου

Κι αν ο Elon Musk εγκαταλείψει την Tesla;

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Τι σχέση έχει η Julia Roberts με τον Martin Luther King;

Με αφορμή την συμπλήρωση του 55ου έτους της ηλικίας της, η Julia Roberts μοιράστηκε με τους εκατομμύρια θαυμαστές της μια άγνωστη πτυχή της προσωπικής της ζωής.