Ακόμη κι αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν εμμονή με την οργάνωση, είναι πολύ πιθανό να σβήσεις μία φωτογραφία από το WhatsApp χωρίς να μπορείς να την ανακτήσεις. Κοινώς, είναι κάτι που συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και κυρίως δεν έχει σημασία τι απεικονίζει, αλλά το ότι τη θέλεις πίσω. Βέβαια, για να φτάσουμε στο σημείο να το συζητάμε εδώ, σημαίνει πως δεν έχεις σκοπό να ζητήσεις από τον παραλήπτη ή αποστολέα να στη στείλει.

Λύσεις υπάρχουν

Έχοντας αποκλείσει λοιπόν αυτό το ενδεχόμενο, πρέπει αρχικά να ελέγξεις αν υπάρχει στο chat backup. Αν φρόντισες να τσεκάρεις την εν λόγω επιλογή όταν ακόμη την είχες, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανατρέξεις στο Google Drive, το iCloud ή στο φάκελο που δημιουργεί αυτόματα η εφαρμογή στο κινητό σου. Πιο συγκεκριμένα, στις ρυθμίσεις του WhatsApp, επιλέγεις το chat tab και μετά το backup, όπου θα βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να καταλάβεις πότε και τι έχεις αποθηκεύσει. Αν έσβησες την εικόνα μετά το τελευταίο backup, πρέπει απλά να απεγκαταστήσεις την εφαρμογή έτσι ώστε αφού την εγκαταστήσεις ξανά, να δώσεις εντολή στο κινητό σου να ανακτήσει τα δεδομένα της προηγούμενης αποθήκευσης.

Μικρές λεπτομέρειες

Σε περίπτωση που η συσκευή σου υποστηρίζει λογισμικό Android, προτού πανικοβληθείς ψάξε τη φωτογραφία μέσω της λειτουργίας αναζήτησης στο κινητό σου ή εγκαθιστώντας μία εφαρμογή αναζήτησης στο κινητό σου. Επίσης, μία επιπρόσθετη εναλλακτική είναι να δοκιμάσεις ένα recovery app. Συχνά αυτή η υπηρεσία δεν είναι δωρεάν αλλά μία προσπάθεια δε βλάπτει. Μία τελευταία λεπτομέρεια: Η εφαρμογή WhatsRemoved + επιτρέπει την αποθήκευση όλα τα αρχεία δεδομένων και μηνύματα από το WhatsApp, αλλά μόνο στις συσκευές Android. Όταν την κατεβάσεις, πρέπει να επιλέξεις το app μηνυμάτων και τουλάχιστον δε θα χάσεις απολύτως τίποτα. 

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα, περαστικά μας. Ίσως τελικά κάποια πράγματα να πρέπει να παραμείνουν σβησμένα.