Θέλοντας και μη, τα κοινωνικά μέσα έχουν γίνει αναπόσπαστο της καθημερινής μας ζωής. Υπάρχουν αμέτρητες εφαρμογές κοινωνικών μέσων διαθέσιμες για τους χρήστες με σκοπό τη διασκέδαση, την επικοινωνία, αλλά και τη δημιουργία κοινοτήτων βάσει ενός συγκεκριμένου κοινού ενδιαφέροντος-θέματος. Ωστόσο, ένα νέο app ονόματι Poparazzi έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών χρηστών της Apple. Αυτό έχει μια εντελώς διαφορετική οπτική και ένα εξίσου ελκυστικό interface. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι τι είναι το Poparazzi, παρακάτω βρίσκεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ώρα. 

Η δημιουργία και το λανσάρισμα της εφαρμογής

Πρόκειται για μία δημιουργία των Alex και Austen Ma που έκανε το ντεμπούτο της στο App Store περίπου πριν από δύο εβδομάδες και έκτοτε, σύμφωνα με το Apptopia είναι νο 1 σε downloads στις Η.Π.Α ανάμεσα στις εφαρμογές που έχουν να κάνουν με τη φωτογραφία και το βίντεο. H επιτυχία του είναι τόση, ώστε την πρώτη κιόλας εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι το Poparazzi εξασφάλισε μία επένδυση "8 ψηφίων" από την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Benchmark, που είχε λειτουργήσει ως "scouter" και για τις Uber και Snapchat. Κατά το Forbes, το ποσό ενδέχεται να αγγίζει τα 135 εκατ. δολάρια. 

Τι εστί Poparazzi

Η νέα πλατφόρμα κοινωνικών μέσων είναι ένα νέο δίκτυο κοινής χρήσης φωτογραφιών στο οποίο οι φίλοι μας είναι οι προσωπικοί μας παπαράτσι και το αντίστροφο. Ναι, σωστά διάβασες. Αυτό σημαίνει ότι για να δημιουργήσεις το προφίλ σου στο Poparazzi, χρειάζεσαι (τους) φίλους (σου) να σε απαθανατίζουν και να τις ποστάρουν. Αντίστοιχα, κι εσύ πρέπει να τους βοηθήσεις στη συνέχεια να δημιουργήσουν τα προφίλ τους βγάζοντάς τους φωτογραφίες για την εν λόγω εφαρμογή.

Η εφαρμογή κατέφθασε για να αναμετρηθεί με "γίγαντες" όπως το Facebook, το Snapchat και το Instagram, χρησιμοποιώντας ένα σχετικά ασυνήθιστο interface. Ακριβώς όπως βγάζεις selfies και τις μοιράζεσαι με τους φίλους σου στο Snapchat, στο Poparazzi το κάνεις για τους φίλους σου. Φαντάσου το σαν τον wingman των κοινωνικών δικτύων, όπως θα έλεγε ο Barney από το How I Met Your Mother.

Πώς το χρησιμοποιείς

Έτσι, το προφίλ στο Poparazzi χωρίζεται σε δύο σημαντικά ενότητες - τις φωτογραφίες των φίλων σου από εσένα και τις δικές σου φωτογραφίες από τους φίλους σου. Η εφαρμογή εμφανίζει επίσης ποια άτομα χρησιμοποίησαν περισσότερες φορές τη φωτογραφική τους μηχανή για χάρη σου. Το Poparazzi, που αυτοαποκαλείται ως το κοινωνικό δίκτυο της νέας εποχής για την Gen Z, ουσιαστικά προωθεί το σκεπτικό να βγάζεις εύκολες και αυθόρμητες φωτογραφίες και να τις ποστάρεις επί τόπου, χωρίς να περνούν από ρετουσάρισμα και αλλαγές.

Ετσι κι αλλιώς, δεν επιτρέπει στους χρήστες να τις κόψουν, ούτε να προσθέσουν λεζάντες, φίλτρα ή να προχωρήσουν σε άλλες. Επιπρόσθετα, για να εμφανιστεί η φωτογραφία στο προφίλ του "πρωταγωνιστή" της, ο "φωτογράφος" πρέπει να τον ακολουθεί. Βέβαια, η εφαρμογή -όταν την κατεβάζουμε από το App Store, ακολουθεί αυτόματα όλες μας τις επαφές μέσω του τηλεφωνικού καταλόγου του κινητού μας. Τέλος, όπως το Snap score στο Snapchat, το Poparazzi έχει το δικό του pop score που διαφοροποιείται ανάλογα με την ποσότητα των φωτογραφιών που δημοσιεύουμε.

 Η εφαρμογή είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στο iOS App Store, οπότε οι χρήστες Android θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή για να τη δοκιμάσουν. Τώρα κατά πόσο θα μπορέσει να "ρίξει" το Instagram, διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, γιατί στην προκειμένη περίπτωση το Poparazzi δεν αποτελεί "μοναχικό" σπορ.