Η Κίνα σκοπεύει να αποικίσει τον Άρη μέσα στα επόμενα 20 χρόνια

Θα είναι άραγε Κινέζοι οι πρώτοι άποικοι στον Κόκκινο Πλανήτη;

Στις 15 Μαΐου της τρέχουσας χρονιάς, με την αποστολή Tianwen-1, η Κίνα κατάφερε να "αφήσει" το ρόβερ Zhurong πάνω στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη. Κάτι που αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα σπουδαίο επίτευγμα στην κινεζική πορεία της εξερεύνησης του Κόκκινου Πλανήτη, αν και απ' ότι φαίνεται δεν συνιστά παρά το πρώτο μόνο βήμα για τα μεγαλεπήβολα σχέδια της κινεζικής κυβέρνησης.

Στόχος οι επανδρωμένες αποστολές στον Κόκκινο Πλανήτη

Πρόσφατα ο Wang Xiaojing, πρόεδρος της Κινεζικής Ακαδημίας Τεχνολογίας Οχημάτων Εκτόξευσης, δήλωσε κατά τη διάρκεια μίας Συνέντευξης Τύπου ότι η Κίνα βρίσκεται στη φάση της προετοιμασίας για την πραγματοποίηση βιώσιμων επανδρωμένων αποστολών στον Άρη, έναν πλανήτη ο οποίος σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες μπορεί και να αποτέλεσε την αφορμή για τη γέννηση ολόκληρης της ζωής στη Γη.

Τα ενδιάμεσα στάδια του κινεζικού σχεδίου

Για την επίτευξη αυτού του αξιοσημείωτου σκοπού έχει σχεδιαστεί μία σειρά από ενδιάμεσες ρομποτικές αποστολές με στόχο την εξόρυξη νερού από τα εδάφη του Άρη και την παραγωγή οξυγόνου έτσι ώστε να ανεγερθεί μία πλατφόρμα που θα μπορεί να φιλοξενήσει τους πρώτους αστροναύτες.

> Διάβασε ακόμα: Τα πρώτα 6,5 μέτρα του ρόβερ Perseverance της NASA στον Άρη

Η Κίνα σκοπεύει να αποικίσει τον Άρη μέσα στα επόμενα 20 χρόνιαMark Garlick / Science Photo Library / Getty Images

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Παρόλα αυτά, προς το παρόν υπάρχουν πολλά αναπάντητα σχετικά ερωτήματα, όπως το πώς θα χρησιμοποιηθεί η πυρηνική/ηλεκτρική πρόωση για τη μεταφορά των υλικών και των ανθρώπων στον Άρη. Μέχρι στιγμής δεν κατέχουμε την απαραίτητη τεχνολογία για να ελέγξουμε αυτό το είδος ενέργειας και, πάνω απ' όλα, υπάρχει τεράστια ανησυχία όσον αφορά τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον.

> Διάβασε ακόμα: Ο πόλεμος του Κόκκινου Πλανήτη

Ο αβέβαιος εικοσαετής ορίζοντας ολοκλήρωσης του προγράμματος

Αν και δεν έχουν γίνει πολλά πράγματα γνωστά για τις ακριβείς ημερομηνίες κατά τις οποίες έχουν σχεδιαστεί να ολοκληρωθούν οι στόχοι της κινεζικής κυβέρνησης, γνωρίζουμε ότι οι πρώτες ρομποτικές αποστολές έχουν προγραμματιστεί για το 2030, κάτι που "δείχνει" τις πρώτες επανδρωμένες για δέκα χρόνια αργότερα.

Από: Esquire ES

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το κόλπο για να φτιάξεις το τέλειο βιογραφικό σημείωμα

Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που μπορείς να βελτιώσεις για να κάνεις το βιογραφικό σου ιδανικό.

Γραφει Παυλος Κρουστης

5 τροφές που ίσως ευθύνονται για τον πονοκέφαλό σου

Κάποιες από αυτές, σίγουρα δεν περνούσαν καν από το μυαλό μας.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Μόλις είδαμε την καλύτερη διαφήμιση για τα robotaxi

Ή αλλιώς, όταν δύο παππούδες μπαίνουν σε αυτόνομο ταξί και δεν πιστεύουν αυτό που ζουν.

Γραφει TopGear