Πώς να διαβάζεις μηνύματα στο Whatsapp χωρίς να το ξέρει ο αποστολέας

Το σκέτο ῾διαβάστηκε῾ χωρίς να δίνεις δικαιώματα ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 08 Σεπτεμβρίου 2021

 

Αποδεδειγμένα, μερικά από τα πιο αγαπημένα θέματα των αναγνωστών του Esquire είναι τα διάφορα τρικς που παρουσιάζουμε κατά καιρούς για τις λειτουργίες των smartphones και των εφαρμογών του. Στην εποχή του 'διαβάστηκε' χωρίς ανταπόκριση και της αμηχανίας που συνεπάγεται αυτού, το παρακάτω τρικ για το Whatsapp σίγουρα θα φανεί πολύ χρήσιμο σε όσους θέλουν να ρίξουν μία ματιά στα μηνύματα που έλαβαν χωρίς να δώσουν αναφορά στους αποστολείς τους. Ειδικά εν μέσω πανδημίας που μετά από ατελείωτες ώρες επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσεων, texting και sexting, η διαδικτυακή κοινωνική αποστασιοποίηση είναι αρκετά δύσκολη αφού λίγο πολύ όλοι είμαστε online.

To έξυπνο τρικ

Πώς όμως θα μπορέσεις να διαβάσεις το μήνυμα που έλαβες χωρίς να το καταλάβει κανείς; Ειδικά στο Whatsapp που φροντίζει να ενημερώνει με το ένα tick ότι το μήνυμα απεστάλη, με το δεύτερο tick ότι το παρέλαβες και με το μπλε χρωματισμό τους ότι έγινε η ανάγνωσή του; Ας υποθέσουμε για παράδειγμα ότι σου έστειλε μήνυμα ένας φορτικός γνωστός ή κάποιος συγγενής που δεν πολυσυμπαθείς και δεν έχεις πολλή όρεξη να ανοίξεις κουβέντα. Η λύση έχει ως εξής: 

Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής πρέπει να βρεις την επιβεβαίωση ανάγνωσης (reading confirmation) και να την απενεργοποιήσεις. Προσοχή, αυτό είναι το πρώτο βήμα, αλλά πρέπει να κάνεις και κάτι ακόμη για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Γιατί με αυτόν τον τρόπο απενεργοποίησες τα μπλε ticks, αλλά τα προαναφερθέντα γκρι παραμένουν και στην πράξη υποδεικνύουν ότι το μήνυμα μπορεί και να έχει διαβαστεί έστω και ως preview ειδοποίησης στην οθόνη του κινητού. 

Έτσι, πηγαίνεις και πάλι στις ρυθμίσεις, επιλέγεις λογαριασμός (account) και, στη συνέχεια την καρτέλα απορρήτου. Βρες την αναφορά ανάγνωσης και απενεργοποίησέ την κι αυτήν. Κάπου εδώ, πρέπει να προσθέσουμε πως αν εφαρμόσεις τα παραπάνω, ούτε εσύ θα μπορείς να δεις πότε και αν διάβασε κάποιος το μήνυμα που του έστειλες. Φαντάζομαι δε σε πειράζει, έτσι δεν είναι;

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η πρώτη μεξικανική βελτιωμένη Porsche έχει παρατσούκλι και λέγεται 'Mariachi'

Η συνεργασία του ιάπωνα καλλιτέχνη, Akira Nakai, και του ταλαντούχου Μεξικανού βελτιωτή, Juca, "γέννησε" την Porsche 911 RWB "Mariachi".

Γραφει Παυλος Κρουστης

Mark Zuckerberg, τι σου συμβαίνει;

Ο Mr. Facebook ξαφνικά δείχνει να ενδιαφέρεται για τα ρούχα που φοράει.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

Κι αν η χρήση κάνναβης αλλάζει το DNA μας;

Σύμφωνα με μελέτη, η χρήση κάνναβης μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο επιγονιδίωμα του ανθρώπινου σώματος.