Τι ετοιμάζει η Samsung μαζί με το Tetris

Τι είναι το Samsung Stackers και πώς μπορεί να βοηθήσει το περιβάλλον.

Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 07 Ιανουαρίου 2022

Οι εταιρείες Samsung και The Tetris Company συνεργάστηκαν για να λανσάρουν το Samsung Stackers, μία σειρά από κομμάτια περιορισμένης έκδοσης εμπνευσμένα από το διάσημο βιντεοπαιχνίδι παζλ, με στόχο τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στο σπίτι, ει δυνατόν διατηρώντας τα.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο σχέδιο που θα περιλαμβάνει τα επτά εμβληματικά σχήματα και χρώματα των διάσημων tetrominoes (γαλάζιο, κίτρινο, μωβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο και πορτοκαλί) και που θα κάνει "παιχνιδάκι" το έργο της αποτελεσματικής και ασφαλούς συντήρησης των τροφίμων στο ψυγείο. Και όχι μόνο αυτό, αφού με την απόκτησή του ουσιαστικά θα κάνουμε μία καλή πράξη, αφού όλα τα κέρδη που θα προκύψουν από την πώλησή του θα διατεθούν στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων.

>Διάβασε ακόμη: Τελικά, ποια είναι τα σημαντικότερα video games όλων των εποχών;

Η σπατάλη τροφίμων που καταλήγουν στα απορρίματα είναι ένα πρόβλημα που συνεχίζει να αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα έχουν αυξηθεί και πάλι και είναι ήδη στα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την πανδημία. Για την ακρίβεια, τρεις στους δέκα ανθρώπους παραδέχονται ότι πετούν περισσότερα τρόφιμα σε σύγκριση με την προ κορονοϊού εποχή, ενώ δύο στους δέκα ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ένα γενικότερα υπαρκτό πρόβλημα.

Ο οικολογικός στόχος

Τα Samsung Stackers στην προκειμένη περίπτωση θα μας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσουμε το χώρο που απαιτείται στο ψυγείο για την αποθήκευση των τροφών που έχουν απομείνει. Και όλα αυτά με τη μορφή πολύχρωμων κομματιών Tetris. Αν μη τι άλλο, αυτό είναι ένα τέλειο δώρο για όλους μας και δη για τους gamers, τους foodies και τους fans της οικολογίας και της βιωσιμότητας.

Τα νέα Samsung Stackers θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα, όπως και στις ακόλουθες ευρωπαϊκές χώρες: Ρουμανία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Ισπανία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία, Ιταλία, Ουγγαρία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο. Η τιμή τους υπολογίζεται στα 25 ευρώ, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να βρεις εδώ.

 


 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Είναι ωραίο να σε γλείφει ο σκύλος σου, αλλά ίσως είναι επικίνδυνο

Να και κάτι που πραγματικά, δε μας απασχολούσε. Μέχρι σήμερα δηλαδή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Pierce Brosnan και Helen Mirren μόλις υπέκυψαν στο Netflix

Η πλατφόρμα απέκτησε τη μεταφορά του μυθιστορήματος The Thursday Murder Club και οι δύο ηθοποιοί θα πρωταγωνιστήσουν.

5 επιστημονικοί λόγοι που δε μπορείς να διαχειριστείς τον θυμό

Γιατί, δε μαθαίνουν όλοι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και το θυμό τους με υγιείς τρόπους...

H Anne Hathaway είναι πλέον αγνώριστη

Η αλλαγή στην εμφάνισή της που δεν περίμενε κανείς.