Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Ιανουαρίου 2007 όταν ο Steve Jobs, ντυμένος με το μαύρο ζιβάγκο και το τζηνάκι του, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου MacWorld στο Σαν Φρανσίσκο, αποκάλυψε στην παγκόσμια κοινότητα ένα νέο προϊόν με το όνομα iPhone. Επρόκειτο για ένα κινητό τηλέφωνο με οθόνη αφής και πολλά 'κομφόρ', όπως iPod, κάμερα και δυνατότητα αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Ο Jobs τότε το είχε παρουσιάσει ως ένα 'επαναστατικό και μαγικό προϊόν, πέντε χρόνια μπροστά από οποιοδήποτε άλλο κινητό τηλέφωνο'. Επισήμως, στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε στις 29 Ιουνίου του ίδιου έτους, με χιλιάδες καταναλωτές εκείνη την ημέρα να συνωστίζονται σε ουρές μπροστά από τα καταστήματα της Apple για να είναι οι πρώτοι που θα το αποκτήσουν.

15 χρόνια μετά, η Apple έχει γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες του κόσμου και έχει κυκλοφορήσει αρκετές νέες εκδοχές του 'πρώτου iPhone'. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια σπουδαία πράγματα γύρω από την ιστορία του όπως και 'κολπάκια' που μπορείς να κάνεις με αυτό, τα οποία ο μέσος χρήστης δεν τα γνωρίζει. Ας δούμε κάποια από αυτά.

Getty Images

Η εφεύρεση της χρονιάς

Τον Νοέμβριο του 2007 και αφού είχαν πουληθεί περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια iPhone, το περιοδικό Time το έχρισε 'εφεύρεση της χρονιάς'.

Κάνε το Face ID να σε αναγνωρίζει με μάσκα

Σε περίπτωση που το iPhone σου υποστηρίζει την τεχνολογία Face ID, θα γνωρίζεις ότι μπορείς να το ξεκλειδώνεις απλώς και μόνο κοιτάζοντάς το. Παρόλα αυτά, όταν φοράς μάσκα προστασίας για τον κορονοϊό, δεν συμβαίνει το ίδιο.

Τη λύση έρχεται να σου τη δώσει, εφόσον διαθέτεις iOS 12, η υποβολή ενός εναλλακτικού Face ID. Η διαδρομή στο μενού είναι: Settings -> Face ID & Passcode -> Set Up an Alternate Appearance.

> Διάβασε ακόμα: Η Apple θα κυκλοφορήσει το iPhone των αυτοκινήτων

Μην αφήνεις τα notifications να σε εκνευρίζουν

Είναι οκέι να λαμβάνεις στην αρχική οθόνη του iPhone σου notifications για μηνύματα αλλά ίσως όχι για emails ή για 'συμβουλές' από τα apps σου. Αν θέλεις να πάρεις τον έλεγχο, πήγαινε Settings -> Notifications και στη συνέχεια αποεπίλεξε τα apps που δεν σε αφορούν και τόσο πολύ.

> Διάβασε ακόμα: Πόσες ημέρες χρειάζεται να δουλέψεις για να πάρεις το iPhone 13

Άλλαξε την προφορά της/του Siri

Το πιο πιθανό είναι να γνωρίζεις ότι η Siri μπορεί να γίνει ο Siri, δηλαδή να σου μιλάει με αντρική φωνή. Επιπλέον, όμως, μπορείς να αλλάξεις και την προφορά της/του, π.χ. σε αυστραλέζικη. Ακολούθησε τη διαδρομή: Settings -> Siri & Search -> Siri Voice.

Κάνε τις εισερχόμενες κλήσεις σου διασκεδαστικές

Πήγαινε στα Contacts σου, επίλεξε π.χ. τον κολλητό σου, πάτα Edit, μετά Add Photo και ανέβασε τη φωτό ενός μπαμπουίνου. Δεν είναι φανταστικό το ότι κάθε φορά που συνομιλείτε θα βλέπεις το πραγματικό του πρόσωπο; Χιουμοράκι.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.